Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikula: Z Ameriky ešte priletí posila do útoku, máme čo budovať

ZVOLEN – Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene vyvrcholil v sobotu. V poslednom zápase si zmerali sily domáci HKM Zvolen a reprezentačný výber Slovenska do 20 rokov. Domáci „Rytieri“ zvíťazili 6:3 a potvrdili prvenstvo na domácom turnaji.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvá tretina vyšla domácim na výbornú, keď po nej viedli 3:0. Druhá tretina naopak domácim vôbec nevyšla a po 40-tich minútach bol stav iba 3:2. V tretej tretine sa ukázala skúsenosť Zvolenčanov Na začiatku tretej tretiny poslal domácich do dvojgólového vedenia Ross, následne opäť upravil na rozdiel jediného gólu Václav. V záverečnej powerplay sa do prázdnej brány premiérovo trafil Wharton a na konečných 6:3 uzavrel štyri sekundy pred koncom Matis.

„ Zápas s dvadsiatkou býva niekedy nevyspytateľný, a to sa potvrdilo aj v tomto zápase. Začiatok bol dobrý, myslím, že prvá tretina bola v našej réžii, ale ako sa niekedy stáva potom hráči začali robiť v niektorých veciach benevolencie. Záver bol pekný, ale s druhou a treťou tretinou som nebol spokojný, nakoľko nám robili problémy ich rýchle prístupy a agresivita. Keď sme aj mali šance na potvrdenie výsledku, tak sme ich nepremenili, a tak sa zrodila menšia dráma,“ hodnotil po poslednom zápase na turnaji Peter Mikula.

V bráne dostal druhýkrát v príprave priestor mladý Boris Babík a tréner Mikula bol s jeho výkonom spokojný. „ S Borisovým výkonom som spokojný. Bolo tam aj v prvej tretine niekoľko šancí, ktoré vyriešil veľmi dobre a počas celého zápasu podal spoľahlivý výkon. Myslím si, že za góly nemôže a potvrdil, že patrí do tohto tímu.“

Prípravné zápasy a turnaje slúžia aj na to, aby trénerom ukázali na čom treba ešte do začiatku sezóny popracovať. „Tento turnaj mi ukázal dosť veľa pozitívnych, ale bohužiaľ aj veľa negatívnych vecí, máme čo robiť. Konkrétne je ťažko povedať, pretože sme dosť miešali so zostavou, lebo som chcel niektorých chlapcov vidieť aj v iných pozíciách s inými hráčmi. Určite sa nedá povedať, že máme stabilizované formácie. Skôr som trošku stabilizoval obranné dvojice. Turnaj nám ukázal, že tu je dobrý potenciál, pokiaľ vydrží koncentrácia a výkonnosť počas celého zápasu. Boli tam výpadky, hlavne prvá tretina prvého zápasu to bolo dosť kŕčovité, ale potom sa to rozbehlo. V druhom zápase s Frýdkom-Místkom, čo je béčko Třinca, takže tam sú kvalitní hráči, ktorí o dva tri roky možno budú hrávať v Třinci, pozitívne hodnotím, že aj po rôznych chybách, ktoré by sa v zápasoch nemali stávať, toto mužstvo prejavilo charakter a dokázalo vyhrať,“ zhodnotil počínanie si svojho mužstva na turnaji zvolenský tréner.

Počas turnaja do mužstva pribudla nová posila do obrany Kyle Wharton, ale v tíme Zvolena nebude posledným hráčom spoza mora. „Wharton nebol poslednou posilou. Počas nášho účinkovania vo Švajčiarsku sa k nám ešte pripojí ľavý krídelník z Ameriky. Máme čo naprávať a máme čo budovať, aby sme poskladali tím, ktorý bude schopný naplniť naše predsezónne ciele,“ prezradil príchod nového hráča Peter Mikula.

Po víťazstve na domácom turnaji najbližšie čaká Zvolenčanov veľmi kvalitne obsadený turnaj vo Švajčiarsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články