Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bagin chcel odísť zo Slovenska, vo Francúzsku našiel ideálne podmienky a krásne mesto

NICE - Slovenský obranca Emil Bagin sa prvýkrát v kariére rozhodol opustiť Slovensko a zamieril do francúzskeho celku Les Aigles de Nice.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

23-ročný rodák z Ilavy nasleduje slovenskú enklávu v klube, ktorý ako hlavný kouč vedie Stanislav Šútor: "Podpísal som už zmluvu. Chcel som kvôli niečomu, čo si nechám pre seba, odísť zo Slovenska. Naskytlo sa mi toto. Ešte som mal nejaké ponuky, ale veľmi mi pomohlo, že je tu veľa hráčov z Česka a Slovenska, takže je to fajn," povedal Bagin pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO TOP 7 mladíkov Tipsport ligy, ktorých sa oplatí v novej sezóne sledovať

Slovenčina sa teda v šatni Nice rozhodne nestratí: "Francúzi sú trošku hlučnejší, tí majú prenikavé hlasy, ale je tam počuť aj slovenčinu. Na prvom mieste je domáci jazyk, potom o máličko percent menej náš a nakoniec angličtina," ozrejmil odchovanec Dubnice.

Prečítajte si aj: Popradčan McDowell vyrastal po boku McDavida, na Slovensko ho zlanáril Bondra

Francúzska najvyššia súťaž je pre slovenských hráčov pomerne často vyhľadávanou destináciou aj vďaka tomu, že tamojší hokej neustále napreduje: "Bavil som sa s chalanmi v šatni, ktorí hovorili, že podmienky sú celkom fajn. Samozrejme, nejaké nedostatky sa nájdu, ale to je takmer všade. Čo sa týka súťaže, tak som počul, že na rýchlostnej úrovni je to celkom podobné ako naša Tipsport ligy," prezradil stále mladý obranca, ktorý sa na ďalšiu etapu svojej kariére veľmi teší: "Sám som na novú výzvu zvedavý. Každopádne, chcem byť prospešný pre tím, aby sme to dotiahli čo najďalej. Bodaj by to bolo až do play-off, kde by sme sa pokúsili niečo dobré uhrať," želá si bývalý reprezentant Slovenska do 20 rokov.

Prečítajte si aj: Rzavský možno vyskúša Maďarsko, po situácii v Martine nechcel ostávať doma

Bagin je nadšený i zo samotné ho mesta: "Nice je to krásne mesto. S priateľkou určite zavítame na pláž. Bol by hriech takú možnosť nevyužiť," dodáva v rozhovore pre hokejovysvet.sk bývalý hráč Zvolena, Popradu, Trenčínu, Žiliny či Liptovského Mikuláša.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články