Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nagyov uštipačný tón na adresu rozhodcov ukončil Tatranský pohár, maďarský tím na turnaji nemal čo robiť

POPRAD - Hokejisti HC Košice vyhrali jubilejný sedemdesiaty ročník druhého najstaršieho turnaja v Európe - Tatranský pohár.
Zdroj: hkpoprad.sk
Zdieľajte:

"Oceliari" na turnaji vyhrali všetky tri svoje stretnutia. V skupine porazili 3:2 Junosť Minsk, neskôr pomerom 6:1 Dunaújváros Acélbikák. Vo finále Nice síce hrýzol, ale víťazstvo 4:3 v predĺžení vystrelil Petr Kafka.

"Samozrejme, že sme chceli vyhrať, ale prišli sme sem skromne. Každý zápas je v tomto období ťažký a je jedno proti akému súperovi. Sme radi, pretože každá trofej je dobrá. Dúfam, že nás to ešte nakopne k lepším výkonom," povedal útočník Marek Hovorka, ktorého doplnil jemne negatívnejší Ladislav Nagy: "Dnes to nebolo až také, ako sme si predstavovali, ale bol to tretí zápas za tri dni a to bolo cítiť. Súper hral jednoducho, mal dosť šancí. Po druhej tretine sme si niečo povedali a v tretej to už bolo lepšie. Ešte je čo zlepšovať. Robili sme strašne veľa chýb a oni chodili do prečíslení. V obrane to nebolo dobré. Vieme, čo máme zlepšovať a určite sa na ligu pripravíme dobre."

Skúsený Nagy však zároveň vyjadril nespokojnosť s určitými vecami: "Bolo by to krajšie, keby to tu bolo obsadené ako pred rokom, kedy prišli vynikajúce mužstvá. Teraz sa proti Dunajvárosu zranili naši dvaja obrancovia, Šedivý a Kessel. Takéto tímy by tu nemali čo robiť," pokračoval bývalý hráč NHL, ktorý na adresu finálového súpera dodal: "Nehrali zle, tiež tam bolo pár faulov, ale o rozhodcoch sa nemôžem rozprávať, pretože som dostal veľkú pokutu," uštipačne poznamenal.

Klub z Azúrového pobrežia poriadne zaskočil aj českého brankára HC Košice Vladislava Habala: "Mňa osobne strašne prekvapili. Hrali výborne, veľmi sa sústredili na prečíslenia. V druhej tretine ma zachránili dve tyčky. Tam mohlo byť 2:4 a bolo by po zápase," hovoril po stretnutí.

Košice mali víťazstvo na dosah už v základnej časti, lenže počas poslednej minúty prišiel vyrovnávajúci gól Vrielyncka: "Ten gól padol s veľkým šťastím. Z otočky to tam trafil pod brvno, ale chvalabohu sme hneď na začiatku predĺženia rozhodli," odfúkol si rodák zo Sokolova.

Košičania dobre vedia, kde ich tlačí topánka. Do začiatku Tipsport ligy ostáva ešte viac, ako dva týždne, takže je čas na zlepšenie: "Stále máme problém s vylúčeniami. Väčšina je z kategórie až hlúpych, ale ešte je čas to zlepšovať, pretože v lige sa nám to nemusí vyplácať. Oslabenia a presilovky v dnešnom hokeji rozhodujú zápasy a my sa musíme dobre pripraviť na obidve varianty. Potrebujeme hrať bez faulu a v presilovkách byť efektívni," dodal Marek Hovorka.

Konečné poradie:

1. HC Košice

2. Les Aigles de Nice

3. Yunost Minsk

4. HK Poprad

5. Bayruth Tigers

6. Dunaújvárosi Acelbikák

Vyhodnotenie najlepších hráčov turnaja:

Najlepší brankár: Sergey Koroshun (Les Aigles de Nice)

Najlepší obranca: Peter König (HK Poprad)

Najlepší útočník: Maxim Parfeyevets (Yunost Minsk)

Najužitočnejší hráč: Michal Bárta (Bayreuth Tigers)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články