Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice vyhrali Tatranský pohár 2017: Jančuška spokojný aj napriek negatívam, Šútor chválil mužstvo

POPRAD - Jubilejný sedemdesiaty ročník Tatranského poháru vyhrali hokejisti HC Košice.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo vypätom finálovom stretnutí rozhodol o zisku trofeje český útočník Petr Kafka, ktorý počas presilovej hry v predĺžení určil konečný výsledok nad francúzskym Nice 4:3. Tretí skončil Junosť Minsk, štvrtý HK Poprad, piaty Bayreuth Tigers a šiesty Dunajvárosi Acélbikák.

Kouč "oceliarov" Milan Jančuška preto mohol byť spokojný: "Po dlhej dobe sme vyhrali turnaj, takže z tohto pohľadu je na mieste spokojnosť. Z tých troch zápasov sme najlepší odohrali proti Minsku. Paradoxne, vo finálovom zápase nefungovali nejaké veci, nešli nám nohy tak, ako sme si predstavovali. V podstate sme toto víťazstvo vydreli, ale o to viac to teší," povedal hlavný tréner Košíc.

Skúsený lodivod si uvedomuje aj ďalšie pozitíva, no zároveň vidí i negatívnu stránku, nakoľko prišiel o dvoch obrancov: "Máme už nejakú predstavu, čo sa týka zloženia obranných dvojíc a útočných trojíc. Negatívom sú zranenia Šedivého a Kessela. Samozrejme, bolo tam veľa vecí, na ktorých treba pracovať."

Na opačnej strane barikády stál taktiež slovenský kouč, pretože francúzsky Nice trénuje Stanislav Šútor. Ten bol spokojný a to aj napriek tomu, že jeho zverenci finále prehrali: "S naším predvedeným výkonom som veľmi spokojný. Chlapci napredovali od zápasu k zápasu a dnes si myslím, že sme boli takticky dobre pripravení. Vyhrávali sme osobné súboje, čo bolo veľmi dôležité. Trošku musíme popracovať na oslabeniach, pretože tam sme dostali všetky góly," povedal pre hokejovysvet.sk.

"Prehrali sme až vo finále s kvalitným tímom. Podarilo sa nám však niečo, čo nik nečakal, poraziť veľmi kvalitný domáci tím. Pre nás je hrdosťou dôjsť pri takomto obsadení až do finále. Keď som nás pri oceňovaní počul až ako predposledných, tak som bol veľmi rád," zhodnotil Stanislav Šútor priebeh turnaja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články