Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rzavský možno vyskúša Maďarsko, po situácii v Martine nechcel ostávať doma

POPRAD - 23-ročný ľavý krídelník Daniel Rzavský je na skúške v tíme účastníka MOL ligy Dunaújváros Acélbikák, kde ho zavolal český tréner David Musial.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Veľmi dobre známa situácia MHC Martin, kde Rzavský odohral posledné dva ročníky, mu nie je ľahostajná: "S odstupom času si stále myslím, že je to veľká hanba. Takéto niečo sa nemôže stať. Po prvé to asi nemali na starosti správni ľudia a po druhé, my, mladí chalani, to ešte nejako prehryzneme, pretože stále máme podporu rodičov, ale chalani, čo majú rodinu, úvery, deti... tak tým to nebolo všetko jedno," vyjadril sa pre hokejovysvet.sk rodák z Liptovského Mikuláša.

Prečítajte si aj: Popradčan McDowell vyrastal po boku McDavida, na Slovensko ho zlanáril Bondra

V maďarskom tíme vidí novú šancu vo svojej kariére: "Martin ohlásil bankrot už v takej dobe, kedy mali tímy podpísaných alebo dohodnutých iných hráčov, takže bolo ťažké nájsť si nejaký nový angažmán. Možno tam boli nejaké ponuky na skúšku na Slovensku, ale rozhodol som sa ísť touto cestou, lebo som bol sklamaný po tom, čo sa stalo v Martine a chcel som iný impulz," povedal Daniel Rzavský: "Možno nie levelovo sa posunúť vyššie, ale pokúsiť sa vyhrať. Tá úroveň ligy je nižšie, ale myslím si, že dnes už všetci vedia korčuľovať a plniť systém."

Prečítajte si aj: VIDEO Aktéri priliali olej do ohňa: Říha už na Slovensku hrať nechce, domáci pustili Belluša

Každopádne, či v Dunaújvárosi ostane na celú sezónu ešte jasné nie je, pretože zmluvu doposiaľ nepodpísal: "V prvom rade ešte nie som hráčom Dunajvárosu. Dohodli sme sa na skúške. Český tréner Musil sa mi ozval pred sezónou, takže som sa prišiel ukázať, pretože počul na mňa iba nejaké referencie. Po Tatranskom pohári uvidíme, či sa stretnú naše cesty, čo sa týka požiadaviek aj mojich výkonov," prezradil dravý krídelník.

Prečítajte si aj: Asuchak chce vo Zvolene titul: Po slovensky by som rozprával rád, ale je to náročné

V tíme je momentálne jediným Slovákom. Okrem českého trénera sú tam ale ešte dvaja hokejisti z krajiny našich susedov: "Sám neviem, čo očakávať. Prichádzal som do úplne nového prostredia. Nevedel som do čoho idem," uviedol hráč, ktorý si počas kariéry obliekol aj dres Nitry, švédskeho AIK Asterais či zámorského celku Tolpeka Roadrunners: "Uvidíme, ako sa veci vykryštalizujú," dodal Rzavský v rozhovore pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články