Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Frederik Fekiač: Pre každého bude ťažké vyhrať v Detve

ZVOLEN – Po zápase HC 07 Detva GKS Tychy v rámci 19 – teho ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene sa náš portál v krátkom rozhovore porozprával so zvolenským odchovancom v tíme Detvy Frederikom Fekiačom.
Zdroj: hokej.sk
Zdieľajte:

Tento zápas dopadol lepšie pre poľského zástupcu, ktorý vyhral 3:1. Frederik Fekiač, ktorý patrí ku kľúčovým postavám v tíme extraligového nováčika videl zápas ako vyrovnaný. „Myslím si, že to bolo vyrovnané počas celého zápasu. Súper využil šance po našich chybách. Dal tri góly my jeden, a tak sme prehrali, ale myslím, že sa hral kvalitný, rýchly zápas,“ nechal sa počuť po zápase Frederik Fekiač.

Mladý obranca sa už predstavil aj v A tíme Zvolena, ale v nasledujúcej sezóne bude nastupovať proti svojmu materskému klubu ako súper. „Bol som na krátko na letnej príprave aj vo Zvolene, ale nejako som sa s trénerom Mikulom nedohodol, potom ma oslovil pán Ľupták, v Detve bola extraliga, tak som neváhal a išiel som radšej do Detvy,“ vysvetlil dôvody svojho odchodu do Detvy nevysoký obranca.

Účasť Detvy v najvyššej súťaži vníma pozitívne a hovorí, že súperov v Detve nič ľahké nečaká. „Určite je to plus pre Tipsportligu, lebo v Detve sa hrá ťažko pre každého a budú to derby zápasy a pre každého súpera bude ťažké tam vyhrať,“ povedal.

Zápasy proti klubu spod Pustého hradu nebude vnímať nijako špeciálne. „So Zvolenom to bude zápas ako každý iný. Budem sa snažiť urobiť maximum preto, aby sme vyhrali.“

Cieľ pred posledným zápasom na turnaji bol jasný. „Cieľom do posledného zápasu je získať tri body, zabojovať a dať do toho všetko.“

Frederik nemá pred sezónou vytýčené žiadne osobné ciele a najdôležitejšie preňho sú kvalitné výsledky tímu. „Mojím osobným cieľom do sezóny je dopomôcť tímu k čo najlepším výsledkom.“

Cieľ do posledného zápasu sa podarilo do bodky splniť, keď Detva vyhrala nad poľskými Katowicami 5:3 a obsadila na turnaji konečné druhé miesto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články