Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikula: Hráme príliš technický hokej, musíme viac strieľať a tlačiť sa do brány

ZVOLEN – V prvom zápase na domácom Memoriáli Pavla Zábojníka si domáci HKM Zvolen zmeral sily s poľským tímom GKS Tychy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po vyrovnanom zápase sa nakoniec radovali domáci hokejisti, ktorí zvíťazili 2:1 po predĺžení. Vynikajúci výkon predviedli obaja brankári, ale rozhodujúci zákrok predviedol v predĺžení domáci golman Marek Šimko.

V pozápasovom rozhovore pre hokejovysvet ho pochválil aj tréner Mikula. „Tychy netreba podceňovať je tam veľa reprezentantov Poľska. Vieme, že niekdy na sklonku vlaňajšej sezóny tam bol aj Olympijský výber Poľska do 23 rokov. V prvom zápase to bolo super a v druhom zápase výbuch. Teraz tu majú silné mužstvo a ešte sa aj posilnili, takže sme vedeli, že tento zápas nebude ľahký. Myslím si, že v priebehu zápasu sme príliš veľa kombinovali, a to bolo aj dôvodom toho, prečo sme nevyhrali v riadnom hracom čase. Bolo tam veľa medziprihrávok, málo sme sa tlačili do brány aj čo sa týka streľby a tlaku na bránu po strele. Z toho pramenilo to, že bolo stále 1:1. V priebehu zápasu sa stali aj nejaké chyby. Musím povedať, že nás v dôležitých okamihoch aj v predĺžení podržal brankár Marek Šimko. Spravili sme aj niekoľko taktických chýb, ale myslím si, že výhra to bola zaslúžená. Na druhej strane treba priznať aj silu súpera. Vedel som, že v hre 5 na 5 na nich máme. Počas celého zápasu som mal výčitky k početnosti našich oslabení, ktoré nám uberali množstvo síl u kľúčových hráčov, aj keď som ich točil na veľké množstvo hráčov, aby si oddýchli. Príčinou toho, že sme nevyhrali v riadnom hracom čase bola aj prílišná vyčerpanosť. Stále tvrdo trénujeme a ja som s výkonom aj prístupom hráčov spokojný. Je to stále len príprava a pripravujeme sa na niečo iné, ale berieme aj tento turnaj ako meradlo niečoho. Je tu veľa hráčov, ktorým sa v letnej príprave nedalo trénovať naplno. Niektorí ťahajú nohy a potom sa po zápase s Popradom vytratila ľahkosť, niektorí sa do toho ešte musia dostať,“ zhodnotil zápas Peter Mikula.

Od začiatku prípravy sa hráčom Zvolena nevyhýbajú zranenia. Trénerovi Mikulovi na turnaji chýbalo hneď niekoľko hráčov. „Ťavodu brzdím, nakoľko mu budú v sobotu vyberať stehy a on by už teraz išiel hrať. Je v poriadku trénuje normálne, ale do zápasu ho nechcem postaviť, aby sa to nezhoršilo. Je to pomerne rozsiahly úraz, mať na ruke 25 stehov nie je len tak a ešte to nie je celkom vyzreté. Novák by sa mal zapojiť v pondelok, ale čo sa týka Petra Šišovského, tak to bude ešte na dlhšie,“ objasnil závažnosť zranení svojich hráčov zvolenský kouč.

V hre HKM bolo oproti predošlým zápasom badať zmenu. „Proti Košiciam sme boli príliš mäkký. Dnes sme trošku pritvrdili v obrane aj v celom prístupe. Hráme príliš technický hokej. Máme tu aj chlapcov spoza mora a tí sú ako vidím technicky dosť dobre vybavení. Je to krásne, že sme dali víťazný gól po takej parádičke, ktorú spravil náš hráč, ale na druhej strane vyžaduje si to razantnosť streľby, vytváranie tlaku na bránu, aby sme dávali góly,“ porovnal nevydarený zápas s Košicami s tým proti poľskému súperovi skúsený tréner.

Kvalita ľadu na štadióne vo Zvolene ešte nie je ideálna. „Trpíme trošku na kvalitu ľadu, ktoré nie je ideálna pre naše technické mužstvo a komplikujeme si zbytočnými prihrávkami situáciu v hre a to nás potom nevedie k tomu, aby sme rýchlejšie rozhodli zápas,“ podotkol Mikula.

Do Zvolena prišlo aj niekoľko zámorských posíl a javia sa veľmi dobre. Podľa slov trénera komunikácia a ani nič iné nerobí problém. „Komunikácia so zámorskými hráčmi nám nerobí problémy. Sú to fajn chlapci, sú veľmi prispôsobiví aj charakterovo vyzerajú veľmi zaujímavo. Niektorí ešte potrebujú čas, pretože pre nich je to šok prísť a naraz vidieť tú šírku klziska. Tým, že trénujeme a oni idú do kombinácie a založenia útokov, ktorý oni robia systémom, na aký sme u zámorských hráčov zvyknutí, že sa puk nahadzuje na bránu a vytvára sa tlak. Vedia sa fyzicky presadiť a mužstvo potom vyhráva. Oni sú na to zvyknutí aj pri kombináciách a teraz, keď sa trošku oddialilo, tak je to odber síl a treba si na to zvyknúť,“ zakončil rozhovor Peter Mikula.

V druhom zápase na turnaji sa predstavila už aj najnovšia posila HKM obranca Kyle Wharton.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články