Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan nominoval hráčov na prípravné zápasy s Českom, spoznali sme aj meno asistenta trénera SR

BRATISLAVA - Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan zverejnil nomináciu hráčov na prvý tohtosezónny reprezentačný zraz a prípravné zápasy s Českom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový zväz (SZĽH) zároveň oznámil, že asistentom hlavného trénera Craiga Ramsayho bude Vladimír Országh. Tím sa zíde v pondelok 21. augusta na zimnom štadióne v Žiline už aj s novým trénerom Craigom Ramsaym. Zverencov kanadského hokejového odborníka následne čakajú dva súboje proti českej reprezentácii. V stredu 23. augusta si zmerajú sily v Třinci a o deň neskôr v Žiline.

Prečítajte si aj: V páľave ako z pekla na Gáboríkovom kempe: Vyrastá nám nový Šatan?

V kádri figurujú najmä hráči z najvyššej domácej súťaže a českej extraligy. Z Tipsport ligy je v mužstve desať hokejistov, z Čiech jedenásť. Dopĺňajú ich útočník Libor Hudáček zo švédskeho Örebra a obranca Erik Černák z nižšej zámorskej súťaže AHL, z klubu Syracuse Crunch. Šatan zároveň doplnil realizačný tím o ďalšie mená. Asistentom trénera Ramsayho bude Vladimír Országh. Lekárom tímu je Jaroslav Hanulák, v pozícii fyzioterapeuta bude pôsobiť Viktor Fábik, maséri sú Dušan Čulka a Miroslav Harvančík, na poste video analytika sa predstaví Igor Andrejkovič.

Štyridsaťročný Országh pôsobil pri reprezentantom A-tíme už v rokoch 2013-2015, keď bol asistent Vladimíra Vůjteka. V rokoch 2012-2014 viedol Banskú Bystricu, v sezóne 2014/15 bol asistent trénera v Slovane Bratislava v KHL a následne sa vrátil na post hlavného trénera v Bystrici, kde bude pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne. Bývalý útočník si počas aktívnej kariéry zahral v domácej lige, vo Švédsku a najviac rokov strávil v zámorí. V NHL odohral za NY Islanders, Nashville Predators a St. Louis Blues dokopy 289 duelov základnej časti s bilanciou 119 bodov (54+65), v play off pridal v šiestich stretnutiach dva góly.

Prečítajte si aj: Veľký rozhovor: Golonka sa v zahraničí naučil disciplíne, o emigrácii neuvažoval

Nominácia SR na tréningový kemp a prípravné zápasy s Českom:

Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR)

Obrancovia: Ján Brejčák (HK Poprad), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929/ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR), Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR), Erik Černák (Syracuse Crunch/USA – AHL)

Útočníci: Marek Hovorka, Patrik Koyš, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Radoslav Macík, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Patrik Svitana (HK Poprad), Dávid Skokan (Piráti Chomutov/ČR), Dávid Buc (HC Olomouc/ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera/ČR), Libor Hudáček (Örebro Hockey/Švéd.)

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Craig Ramsay (tréner), Vladimír Országh (asistent trénera), MUDr. Jaroslav Hanulák (lekár), Viktor Fábik (fyzioterapeut), Dušan Čulka, Miroslav Harvančík (maséri), Igor Andrejkovič (video analytik), Peter Jánošík (média)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Radoslav Illo (MHC Martin), Michal Krištof (HK Nitra), Daniel Brejčák, Marek Zagrapan (HK Poprad), Matúš Holenda (HK Dukla Trenčín), Michal Ivan (HKM Zvolen), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Tomáš Matoušek (HC Verva Litvínov/ČR), Rastislav Dej, Karol Sloboda, Peter Trška (všetci HC Vítkovice Ridera/ČR), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/Švéd.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články