Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zaujímavý prestup: Slovinský veterán po 17 sezónach opúšťa svoj klub, prvýkrát si vyskúša zahraničie

BRATISLAVA - Slovinský veterán Aleš Mušič bude v 35. rokoch prvýkrát hrať v zahraničnom klube.
Zdroj: alarmy.com
Zdieľajte:

Aleš Mušič, člen slovinského národného družstva na Majstrovstvách sveta v hokeji 2017, opustí svoju krajinu. Celú svoju kariéru odohral v rodnom klube Olimpija Ljubljana a teraz podpísal jednoročnú zmluvu s maďarským klubom Fehérvár AV19. Aj naďalej bude teda hrávať v rakúskej EBEL lige.

Prečítajte si aj: Veľký rozhovor: Golonka sa v zahraničí naučil disciplíne, o emigrácii neuvažoval

"Vôbec to nie je tak, že by som predtým nemal žiadne ponuky. Nikdy však neboli dosť dobré, tak som radšej zostal hrať doma. Mám rád jednoduchý život s rodinou a priateľmi. Prijal by som ponuku, ak by bola skutočne lákavá. Ale Olimpija hrala vo veľmi dobrej lige a finančne to nebolo vôbec zlé," hovorí Mušič, ktorý v Olimpiji odohral posledných 10 sezón.

"V tomto roku to bolo iné. Vzhľadom na to, že Olimpija už nebude hrať v EBEL, vedel som, že si budem musieť nájsť iný klub, ak chcem mať možnosť ísť na olympijské hry. Ponuka prišla pred MS v Paríži a ja som sa ju rozhodol prijať."

V 35. rokoch veľa hráčov premýšľa o ukončení svojej kariéry, ale Mušič chce aj naďalej aktívne hrať. Teší sa na svoju prvú sezónu v Maďarsku a pripúšťa, že sa chystá zistiť, ako to s jeho novým tímom vyzerá. "Som si istý, že všetko bude na omnoho vyššej úrovni ako v Ľubľane. Ľadový hokej v Maďarsku je na vysokej úrovni, v posledných rokoch investovali veľa peňazí do hokeja a tím veľmi dobre poznám." skonštatoval Mušič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iihf.com

Diskusia

Podobné články