Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dúfam, že to nie je konečné rozhodnutie, hovorí švédska hviezda o neúčasti hráčov z NHL na OH

NHL
COLORADO - Švédsky útočník Gabriel Landeskog verí, že o neúčasti hokejistov z NHL na hrách zimnej olympiády v Pjongčangu ešte nie je definitívne rozhodnuté. Vyhlásil to vo štvrtok pri príležitosti inšpekčnej cesty predstaviteľov NHL vo Švédsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Práve na severe Európy sa v Štokholme stretnú v dvoch zápasoch základnej časti sezóny 2017/18 Colorado Avalanche a Ottawa Senators, ktoré budú súčasťou akcie pod hlavičkou 2017 SAP NHL Global Series. Landeskog je kapitán "lavín" z Colorada a rovnako ako iní hráči, aj on túži štartovať na olympiáde. "Ak to dopadne tak, ako je to teraz, je to škoda. Ale myslím si, že posledné slovo ešte nebolo povedané. Hráči aj NHL musia urobiť rozhodnutie, ale je zrejmé, že každý chce na OH hrať. Stanley Cup je jedna vec, ale štart na olympiáde si budú hráči pamätať dlhé roky počas svojej kariéry. Olympiáda je na mojom zozname veľmi vysoko. Nerozumiem jednej veci, hráme na olympijských hrách od roku 1998, prečo nám to teraz nechcú umožniť?," citoval 24-ročného útočníka švédsky denník Aftonbladet.

Prečítajte si aj: NÁZOV

Jeho krajan Henrik Sedin si však myslí, že o neúčasti hráčov na OH je už rozhodnuté. "Už je známy harmonogram, sezóna je nastavená. Preto si myslím, že už je rozhodnuté. Ja som na olympiáde štartoval a získal som na nej zlatú medailu, pre mňa to už teda nie je taký problém. Ale chápem ostatných hráčov, že sú sklamaní. Je to skvelý turnaj," vyhlásil útočník Vancouveru Canucks.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články