Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barani cestujú do Slovinska, Hickmott v Maribore proti svojim: Budeme mu držať palce, ale v sobotu bude náš súper, hovorí Országh

BANSKÁ BYSTRICA - Počas víkendu dôjde v Maribore k zaujímavej konfrontácii medzi Villacherom a HC´05 iClinic Banská Bystrica. Tento zápas bude okorenený o účasť jedného z kľúčových hráčov majstrovskej Banskej Bystrice, avšak už v drese súpera.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ešte pred spomínaným zápasom sa uskutoční v piatok aj duel HC´05 proti Klagenfurtu. Práve k tomuto dvojzápasu sa v rozhovore pre náš portál vyjadril tréner Vladimír Országh.

Prečítajte si aj: VIDEO Majster prišiel o svojho kapitána: Bude to na dlhšie, nepotešil fanúšikov Országh

„S Klagenfurtom máme dobré vzťahy hrali sme u nich minulý rok. Tento rok sú takisto v Lige Majstrov, takže určite je to kvalitný súper. Prehrali až vo finále EBEL ligy. Komunikovali sme s nimi aj počas sezóny,“ vyzdvihol piatkového súpera Országh a vyjadril spokojnosť s komunikáciou.

Druhým súperom bude v sobotu Villacher: „Oni sa pridali s tým, že tieto mestá sú od seba vzdialené 30 kilometrov. Nastali menšie komplikácie s ich štadiónom, takže majú tréningový kemp v Maribore,“ objasnil dôvod konania zápasu v hlavnom meste Slovinska bystrický kormidelník. "Teraz ideme do Mariboru a Villach potom príde taktiež za nami."

Prečítajte si aj: Matoušek sa na úvod pôsobenia v Litvínove zranil, nový tím si pochvaľuje

Sobotný zápas bude okorenený o účasť člena elitného útoku „baranov“ z minulej sezóny Jordana Hickmotta v drese súpera: „Nám je to viac-menej jedno kto kde hrá. Samozrejme, Jordanovi budeme držať palce odviedol tu kus roboty, ale každopádne v sobotu bude náš súper,“ povedal na margo jeho účasti v zápase Országh.

S Klagenfurtom sa HC´05 iClinic Banská Bystrica už stretla. Bolo to pred rokom, 30. augusta 2016, vo Švajčiarsku.

KAC Klagenfurt - HC´05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (0:1, 0:0, 1:2 )

Góly: 53. Neal - 20. Bortňák (Matoušek, Maione), 49. Andrisík, 51. Mikuš (T. Surový, Kafka)

Vylúčenia: 2:6, Presilovky: 1:0, Oslabenia: 0:0

KAC Klagenfurt: Duba – Fischer, Popovic, Vallant, Strong, Kapstad, Duller, Kernberger, Schnetzer, Kraus, Neal, Hurtubise, Koch, Geier, Bischofberger, Schettina, Lundmark, Richter, Brucker, Grtek, Obersteiner

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Mikuš, Wishart, Maione, Gründling, Matushkin, Ťavoda, Mihálik – Kafka, T. Surový, Hickmott – Trukhno, Tamáši, Bezúch – Matoušek, Bortňák, Lamper – Andrisík, Češík, Róth

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hc05.sk

Diskusia

Podobné články