Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kytnára teší vyrovnanosť ligy, Zvolen bola najlepšia možnosť: Či budem kapitánom neriešim

ZVOLEN - Milan Kytnár by mal patriť k lídrom zvolenského mužstva. Jeho príchod pod Pustý hrad je však kvôli pôsobeniu v konkurenčnej Banskej Bystrici trochu prekvapivý.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S Milanom Kytnárom sme sa porozprávali po druhom domácom zápase zvolenských hokejistov v rámci prípravy na novú sezónu, ktorý skončil výsledkom 5:1, ale bohužiaľ pre Zvolen, v opačnom garde ako v utorok s Popradom. To, že sa Zvolenu zápas nevydaril do značnej miery zapríčinilo veľké množstvo nevyužitých presiloviek, najmä v prvej časti hry, ba dokonca Zvolenčania v nich aj inkasovali. Kde bol hlavný kameň úrazu si uvedomuje aj Milan Kytnár. „Presilovky nám dnes absolútne nešli. V prvej tretine sme mali veľa príležitostí na to, aby sme dali gól, ale nejako nám to nevychádzalo. Nevadí, je to príprava, musíme popracovať na tréningu a verím, že to nastavíme správne.“

Nová posila Zvolena objasnila aj príchod do zvolenského dresu. Presvedčili ho najmä vysoké ambície klubu. „Mňa oslovil manažér Vlasto Plavucha ešte predtým aj tréner, pán Mikula. Myslím si, že na Slovensku to bola najlepšia ponuka, ktorú som mal pred sezónou. Zvolen skladal mužstvo tak, aby hral o ligovú špičku, a to bola pre mňa priorita.“

Vo zvolenskom drese sa bude stretávať v derby zápasoch s Banskou Bystricou, kde bol pred dvoma rokmi kapitánom. „Tak toto už je druhý rok, čo nie som v Banskej Bystrici. Nastúpim do toho zápasu ako do každého iného na 100 percent a budem sa snažiť odovzdať čo najlepší výkon pre Zvolen,“ podotkol Kytnár.

Podľa zvolenského centra sa vyrovnanosť ligy oproti minulému roku ešte zvýšila. „Myslím si, že liga sa vyrovnala už minulý rok a tento rok to bude asi ešte vyrovnanejšie. To je pre slovenský hokej len dobre, zatraktívni to hru a dúfam, že to priláka ľudí na zimné štadióny,“ zaželal si vyššiu návštevnosť.

Martin je tradičný slovenský klub, ktorý vychováva talentovaných hokejistov. V minulej sezóne skončil na štvrtom mieste. Preto je veľmi nepríjemné, že pre problémy v klube nebola Martinu udelená extraligová licencia pre nasledujúcu sezónu. V najvyššej súťaži ho nahradí víťaz Budiš ligy Detva. Neúčasť Martina v najvyššej súťaži mrzí aj Milana Kytnára. „Myslím si, že to je smutné, pretože Martin je hokejové mesto a extaligu si tam zaslúži. Verím, že si dajú veci čo najskôr dokopy a vrátia sa do Tipsport ligy,“ povedal k tejto situácii zvolenský center.

Kytnár očakáva počas prípravy osobný rozhovor a s trénerom. „Mužstvo sa formuje päťky sa stále menia a úlohy ešte nie sú presne zadelené. Každý z nás vie načo je tu. K osobnému rozhovoru s trénerom ešte nedošlo. Verím, že počas prípravy ešte niečo bude, aby sme vedeli ako ďalej,“ povedal k úlohe, ktorú by mal v tíme plniť.

Topoľčiansky rodák je tímový hráč, čo potvrdil aj odpoveďou na otázku o jeho osobných cieľoch. „Podávať čo najlepšie výkony, aby sme získavali body a boli úspešní,“ poznamenal.

Zaujímavosťou je, že Kytnár bol posledné dve sezóny kapitánom v dvoch rôznych tímoch, a tak by sa to mohlo stať aj do tretice. V kabíne HKM je však viacero lídrov a na tom či bude kapitánom on alebo niekto iný mu nezáleží. „Toto rozhodnutie nie je na mne. Myslím si, že sme veľmi dobrá partia je tu viacero lídrov. Lídri, ktorí sú daní sú prirodzení lídri a či budem mať céčko ja alebo niekto iný je úplne jedno.“

Asi najdiskutovanejšou témou posledných dní v hokejovej verejnosti boli zmeny v reprezentácii. Na post generálneho manažéra nastúpil Miroslav Šatan, ktorý vybral na pozíciu trénera národného mužstva zámorského odborníka Craiga Ramsayho. „Verím, že to pomôže slovenskému hokeju, a že tieto zmeny, ktoré nastali nasmerujú Slovensko k lepším výsledkom. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony tu v klube a čo bude ďalej sa uvidí,“ vyjadril sa k zmenám a svojim ambíciám dostať sa do najcennejšieho dresu Milan Kytnár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články