Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pacan prišiel do neznámeho košického prostredia s čistou mysľou a cieľom dosiahnuť niečo úžasné

KOŠICE - 26-ročný útočník David Pacan sa v prípravných stretnutiach javí veľmi dobre.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kanadský hokejista sa vybral na svoju prvú európsku štáciu, keď posilnil HC Košice a doposiaľ preukázal svoj prehľad v hre, hokejové myslenie a cit pre prihrávku či strelu: "Cítim sa tu veľmi dobre. Chlapci v tíme to pre mňa robia ľahším a veľmi mi pomáhajú. Uľahčujú mi tento prechod do prakticky neznámeho prostredia. Každým zápasom sa zlepšujeme ako tím, takže časom to môže byť skvelé," povedal nám rodák z Ottawy.

O samotnej súťaži veľa nevie, za ponuku z východu našej republiky je však veľmi rád: "O lige toho neviem veľa, každým dňom sa učím niečo nové. Každý zápas je nová skúsenosť. Keď ma však klub oslovil, tak som bol nadšený, pretože som o ňom počul samé dobré veci. Vedel som, že je to skvelá organizácia v krásnom meste, kde sa hrá perfektný hokej. Som nadšený možnosťou byť tu," pokračoval v rozprávaní pre hokejovysvet.sk.

"V podstate som s nikým poriadne nehovoril. S pár ľuďmi, ktorí tu hrali síce áno, ale neboli to nijak špecifickejšie rozhovory. Prišiel som s čistou mysľou a cieľom dosiahnuť niečo úžasné," vysvetľuje svoje rozhodnutie Pacan, ktorý myslí má vysoké ambície: "Každý v tíme chce získať titul, ale aby sa nám to podarilo, musíme prejsť ešte dlhú cestu, ktorá nás čaká. Najprv sa musíme zohrať v príprave a vytvoriť si nejaký bližší tímový vzťah, pretože máme dobrý tím, ale musíme pracovať každý deň a až potom môžeme byť úspešní," múdro hovorí David.

Veľmi sa mu páčia aj samotné Košice: "Mesto je neuveriteľné, srší z neho jeho história. Býva sa mi tam skvele. Každý deň v ňom máte čo robiť, môžete ho spoznávať. Je to niečo úplne iné, ako v Severnej Amerike," chváli Pacan.

V minulej sezóne nastupoval hlavne za Brampton Beast v ECHL, kde získal 88 kanadských bodov (43+45) v 79 stretnutiach. Ďalších šesť zápasov odohral za Syracuse Crunch v AHL: "Bola to skvelá sezóna. Až na skoré vypadnutie v druhom kole play-off nie je nič, čo by sa mi nepáčilo. V tíme sa vytvorila skvelá skupina hráčov, z ktorých mi takmer každý pomohol napredovať a dostať sa tam, kde som teraz," pochvaľovala si draftová voľba Chicaga Blackhawks z roku 2009.

Pacan si okamžite všimol aj rozdiely v herných štýloch v Amerike a Európe: "Je tu samozrejme viac miesta na korčuľovanie, ako v Amerike. Taktiež je to však rýchla hra s množstvom súbojov. Budem sa musieť rýchlo adaptovať na tieto podmienky. Zatiaľ je to síce dobré, ale vždy sa dá zlepšovať," tvrdí si hokejista, ktorý toho zo slovenčiny zatiaľ veľa nepochytil: "Viem povedať "čau" a "ja nerozumiem"," smeje sa ottawský rodák.

Veľmi dobre si uvedomuje aj svoje prednosti: "Viem si dobre kontrolovať puk, využívam svoju postavu. Môj zmysel pre hokej je celkom dobrý. Mám rád, keď sa hra trochu spomalí a potom môžem hrať technicky. V Európe je však veľmi veľa rýchlych a šikovných hráčov, takže sa im musím vyrovnať," dodal David Pacan v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články