Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ross miluje Európu, do zvolenských horúčav prišiel v mikine: Chcem sa stať najlepším obrancom ligy!

ZVOLEN - To, že HKM Zvolen ťahá na titul neskrýva žiadna zo zámorských posíl tímu spod Pustého hradu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Iné to nebolo ani v prípade kanadského obrancu Nicka Rossa. 28-ročný rodák z mesta Lethbridge prišiel na Slovensko po siedmich rokoch v Európe. Postupne nastupoval za Salzburg EC, Augsburg Panthers, Asiago HC, Olimpjia Ljubljana a posledné tri ročníky odohral za HC Innsbruck: "Aby som bol úprimný, tak radšej hrám v Európe, než v Severnej Amerike. Hrať v Európe je pre mňa väčšia zábava. To je dôvod, prečo som tu tak dlho," povedal Ross v rozhovor pre náš portál.

Prísť do Zvolena nebolo ťažké rozhodnutie: "V podstate ani neviem, prečo som sa rozhodol prestúpiť sem, ale keď mi môj agent povedal o možnosti prísť a keďže s manželkou mám rád cestovanie a spoznávanie nových miest, hlavne v Európe, tak sme sa dohodli skúsiť to vo Zvolene a prežiť tu krásny čas," vyznal sa Ross: "Milujem Európu. Je tu veľmi veľa miest, ktoré sa dá navštíviť a vidieť. Hrá sa tu kvalitný hokej, takže je to pre mňa veľká skúsenosť."

Záľubu v cestovaní chce uplatniť aj v krajine pod Tatrami. So sebou má samozrejme najväčšiu posily a síce už spomínanú manželku: "Verím, že s mojou manželkou a niektorými spoluhráčmi navštívim veľmi veľa miest na Slovensku," hovorí.

Okamžite zapadol aj do samotného mesta Zvolen, aj keď prvý kontakt bol, ako po minulé roky, vzhľadom na aktuálne vysoké teploty, trochu prepotený a horúci: "Mesto sa mi veľmi páči, ale každý rok, keď prídem v lete do nového pôsobiska, tak zabudnem na to, aké sú tu počas tohto ročného obdobia teplotné podmienky a oblečiem si mikinu, takže to bol v týchto dňoch trochu problém," smeje sa Ross.

Pred príchodom do Tipsport ligy stihol prehodiť pár slov aj s kamarátmi pôsobiacimi v tíme protivníka spod Zobora: "Býval som v rovnakom meste ako Mitch Versteeg a Judd Blackwater, ktorí hrajú za Nitru. Trochu som teda s nimi hovoril, ale okrem nich už s nikým z hráčov v tejto súťaži," pokračuje hokejista, ktorý má len tie najvyššie ciele: "Očakávam, že budeme vyhrávať a keďže neznášam prehry, tak verím v zisk titulu. Myslím, že každý v tíme je na tom rovnako."

"Chcem byť najlepší obranca celej ligy. V EBEL som patril medzi najlepších zadákov a tu môžem byť absolútne najlepší či už v ofenzíve, ale i v defenzíve," sebavedomo doplnil predošlú odpoveď.

Sám sa považuje za všetranného obrancu, ktorý bude lídrom mužstva: "Hrám spoľahlivo v defenzíve a dokážem podporovať ofenzívu. Viem rozdať dobré prihrávky, hitovať protihráčov, keď je to nutné. V podstate ovládam zo všetkého niečo. Nerád by som hovoril, že som buď ofenzívny alebo defenzívny obranca. Verím, že som oboje," dodal Nick Ross.

Ešte doplníme, že do NHL si ho v roku 2007 z prvého kola a celkovo 30. miesta v drafte vybral Phoenix Coyotes, avšak do najlepšej ligy sveta nikdy nenakukol. Najvyššie si zahral v AHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články