Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Climie odolal Crosbymu, zaujali ho majstrovské ambície Zvolena: Či budem jednotkou teraz neriešim

ZVOLEN - Pod Pustým hradom by sa novou jednotkou mohol stať kanadský brankár so skúsenosťami z NHL Matt Climie.
Zdroj: facebook.com/hkmzvolen
Zdieľajte:

34-ročný gólman prišiel na Slovensko po dvoch rokoch strávených v nemeckom Straubingu Tigres, odkiaľ v roku 2015 do konkurenčnej HC´05 iClinic Banská Bystrica dorazil Jason Bacashihua a stal sa hviezdou: "Sú to dve rozdielne krajiny s iným štýlom hokeja. Zápasy sú však rovnako napäté a ťažké," povedal Climie pre hokejovysvet.sk: "Každopádne vždy ide o to, kto dá viac gólov," smeje sa.

Prečítajte si aj: VIDEO Bubela prišiel obhájiť titul, v Amerike už nevidel budúcnosť: Banská Bystrica bola jednoznačná voľba

Do Tipsport ligy prišiel s jasným cieľom. Zaimponovali mu ambície klubu, pretože HKM Zvolen bude v tejto sezóne určite veľmi silný protivník nie len pre trojicu Banská Bystrica, Nitra, Košice: "Je to pre mňa veľmi dobrá možnosť. Hovoril som s ľuďmi v tíme, ktorí majú serióznu snahu vyhrať titul a to je náš cieľ v tejto sezóne. Z osobného hľadiska chcem zažiť úspešnú sezónu, hrať veľa zápasov a potom možno príde aj ten vysnívaný cieľ," vyslovil sa v rozhovore pre náš portál.

Climie sa teší na novú výzvu aj z ďalšieho dôvodu, ktorý na ten predošlý prakticky nadväzuje: "Niekoľko posledných rokov som hral za tímy, ktoré nemajú veľký rozpočet a nemohli byť konkurencieschopné najlepším, ale tu to vyzerá na dobrý ročník."

Prečítajte si aj: Tomáš Sýkora si Poľsko užíva, v klube prežíva krásne chvíle aj tvrdú prípravu: Musíme zvoľniť a prekvapiť v Lige majstrov

"Spoluhráči ma prijali veľmi dobre. Stále si zvykám, ale v globále som šťastný, že som prišiel a verím, že sa to bude iba zlepšovať," pokračoval gólman, ktorý je medzi fanúšikmi už teraz považovaný za jednotku, no sám to tak jasne nevidí: "Nad tým sa veľmi momentálne nezamýšľam. Proste sa snažím robiť svoju prácu a starám sa hlavne o to, aby som vždy vydal zo seba to najlepšie, čo viem."

Dorazil síce do úplne neznámeho regiónu, no niekoho predsa len už poznal: "Prichádzal som do nového prostredia a veľa legionárov tu zase nie je, ale s Nickom Rossom som chvíľu hrával za San Antonio Rampage v AHL. Sme tu však štyria hráči zo zámoria a aj Spencer Asuchak a Tim Coffman sú veľmi milí chlapci. Som preto šťastný, že sú tu tiež."

Prečítajte si aj: VIDEO 5 najväčších trénerských zmien tohto leta v Tipsport lige

Rodák z mestečka Leduc si vyskúšal taktiež NHL. Štyrikrát nastúpil za Dallas Stars, raz v drese Phoenixu Coyotes: "Je to najlepšia liga, takže spomienky odtiaľ mám stále. Špeciálny bol hlavne môj debut za Dallas," nechal sa počuť: "Pravdepodobne najlepší hráč, s ktorým som hral bol Jamie Benn. Nastúpil som však proti Malkinovi alebo Crosbymu z Pittsburghu."

Prečítajte si aj: VIDEO Eggenberger bude novou švajčiarskou hviezdou, ako 17-ročný má céčko v reprezentácii U20: Je to pre mňa veľká česť

Na konte má i zisk zlata z prestížneho Spengler Cupu, ktorý sa každoročne koná vo švajčiarskom Davose: "Ten turnaj nám vyšiel. Potešili sme našich fanúšikov, predvádzali sme dobrý hokej. Bolo skvelé hrať v takom hokejovom prostredí, aké vládne tam," dodal Climie o turnaji z roku 2015.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články