Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Toto sú kandidáti na post trénera národného tímu Slovenska

BRATISLAVA - Stane sa nástupcom Zdena Cígera niekto z tejto skupiny trénerov? Veľa záleží hlavne na generálnom manažérovi Miroslavovi Šatanovi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ľubomír Pokovič

Ak to má byť Slovák, tak iná možnosť nie je. Vladimír Országh by bol ideálny, lenže z HC´05 iClinic Banská Bystrica sa podľa vlastných slov nechystá. Zároveň sa nedá predpokladať ani to, že by sa ku kormidlu vrátili Ján Filc, František Hossa či Júliuš Šupler. Pokovič robil asistenta na reprezentačnej stoličke dosť dlho, potom sa vybral vlastnou cestou. Zaujímavé bolo hlavne jeho pôsobenie v Baryse Astana.

Vladimír Růžička

54-ročný olympijský víťaz z Nagana nemá k Slovensku ďaleko a to nie len preto, že je Čech. Dva roky hral za Duklu Trenčín. Momentálne tento kontroverzný kouč pôsobí ako hlavný tréner Chomutova, kde má zmluvu ešte na osem rokov.

Prečítajte si aj: VIDEO Bubela prišiel obhájiť titul, v Amerike už nevidel budúcnosť: Banská Bystrica bola jednoznačná voľba

Dave Lewis

Kanadský kouč je síce známy a európskymi skúsenosťami ostrieľaný, ale v posledných rokoch nedosahoval s reprezentáciou Bieloruska požadované výsledky, čo kritizoval aj prezident Lukašenko. Bývalému trénerovi Red Wings by ponuka Miroslava Šatana mohla prísť ako dobrý nápad.

Ted Nolan

Ďalší Kanaďan, tento má skúsenosti s trénovaním Buffala Sabres aj New Yorku Islanders. Darilo sa mu na OH 2014, kde s Lotyšskom prešiel až do štvrťfinále. Pred pár týždňami prijal ponuku národného tímu Poľska, avšak s touto reprezentáciou by sa podľa informácií dalo dohodnúť. Ak by teda Šatan vyvinul veľký záujem.

Prečítajte si aj: VIDEO Gáborík sa vyjadril k otázke zahraničného trénera: Je to priam až nevyhnutné!

Alpo Suhonen

Prvý Európan, ktorý trénoval v NHL skúsenosti zo Slovenska má, pretože v roku 2011 chvíľu viedol tím HC´05 Banská Bystrica. Váži si ho aj Vladimír Országh, ktorý ho považuje za svoj vzor. Posledné roky strávil na lavičke Rakúska. To dostal späť do elitnej kategórie, lenže v júni skončil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články