Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bubela prišiel obhájiť titul, v Amerike už nevidel budúcnosť: Banská Bystrica bola jednoznačná voľba

BANSKÁ BYSTRICA - Po päť a pol roku sa na rodnú hruď vracia šikovný útočník Miloš Bubela, ktorý je jednou z mnohých posíl úradujúceho šampióna HC´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: hc05.sk - Gabriela Ganzová
Zdieľajte:

Rodák z neďalekej Považskej Bystrice strávil počas tohto času pol roka v USHL, kde nastupoval za Dubuque Fighting Saints, aby sa na štyri ďalšie roky vybral do NCAA. Tam hrával za RPI (Rensselaerský Polytechnický Inštitút). Osemkrát počas ročníka 2015/16 nakukol do AHL v drese Uticy Comets. Minulú sezónu už ale odohral v ECHL. Bol súčasťou dvojice klubov Wheeling Nailers a Orlando Solar Bears. Vďaka dobrým výkonom debutoval v národnom tíme Slovenska, hneď strelil gól.

Prečítajte si aj: VIDEO V súboji majstrov uspel ten slovenský, Országh je spokojný: Vždy je však čo zlepšovať

"Minulý rok som hrával v ECHL a už som v tej lige nevidel nijakú budúcnosť, že by som sa mohol posunúť do AHL. Naša slovenská súťaž je minimálne vyrovnaná, ak nie lepšia, než East Coast. Je to navyše doma a za posledných päť rokov som na Slovensku ešte nehral. Domáce prostredie bolo jednou z hlavných príčin, prečo som sa rozhodol pre Banskú Bystricu," opísal Bubela svoje rozhodnutie v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

K prestupu mohlo prísť aj skôr, lenže 24-ročný útočník sa rozhodol ešte zabojovať o miesto za "veľkou mlákou". Nakoniec však zmenil priority: "Banská Bystrica mala o mňa záujem už aj minulý rok. Je to klub, ktorý bol tri roky po sebe vo finále, takže to pre mňa vyzerá ako jednoznačná voľba. Je to isto ďalší krok v mojej kariére," teší sa na novú kapitolu života.

Prečítajte si aj: VIDEO Gelinas by mohol byť druhý Maione, teší sa na novú výzvu: Som si istý, že sa budem zlepšovať

"Odraziť sa odtiaľto dá, chcem napredovať. Lepšie to bude aj čo sa týka reprezentácie. Budem v Európe, môžem sa zúčastňovať na kempoch, ak sa do nich dostanem, takže ďalšia z výhod," uvedomuje si Bubela. Ten do cudzieho prostredia neprichádzal: "Poznal som zhruba polovicu tímu. Jednak z juniorských líg, alebo reprezentácie. Nakoniec, je to Slovensko. Nie Amerika, kde keď niekde prídete, tak absolútne nikoho nepoznáte," trefne poznamenal.

Prečítajte si aj: VIDEO Tamáši má pred sebou sezónu výziev: V Banskej Bystrici chce vyšší ice-time, nech ho neminie Buffalo

Na Slovensko síce prišiel s nálepkou pomerne známeho hokejistu, ale žiadne výhody z toho neplynú: "Povedali mi, že budú hrať tí, ktorí si to zaslúžia a ktorí budú na ľade odovzdávať najviac. Nikto z nás tu nemá vyárendované miesto a treba makať, aby sme sa dostali do zostavy," rozpráva účastník MSJ 2012, ktorí si stanovil postupné ciele: "Chcem napredovať a pomôcť tímu zvíťaziť v lige a rásť ako osobne, tak aj s tímom."

Prečítajte si aj: Faille si prišiel po titul, o klube sa bavil s majstrami: Potom to už bolo jednoduché rozhodovanie

Práve obhajoba je pod Urpínom často skloňovaným slovíčkom: "Určite je náš cieľ obhájiť titul. Chceli by sme to vyhrať každý rok, ako sa len dá. Minulý rok naznačil, aký tento tím môže byť dobrý a teraz to chceme zopakovať," vyjadril sa pre náš portál.

Prečítajte si aj: VIDEO Majster nepočíta s dvojicou hráčov z minulej sezóny, potvrdil to športový manažér Koval

"Taktiež hráme Ligu majstrov, čo je veľmi zaujímavá vec. Veľmi však nerozmýšľam nad tým, ako ďaleko môžeme zájsť. Sústredíme sa na jednotlivé zápasy. Ideme od zápasu k zápasu. Máme dosť ťažkú skupinu. Každý zápas bude veľmi náročný," dodáva Bubela.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články