Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Za Slovan nechcú hrať Slováci ani mladíci, ôsmi odmietli na poslednú chvíľu

KHL
BRATISLAVA - Slovenský útočník rieši problémy so stavbou kádru, pretože zaň naši hráči hrať nechcú.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Naposledy, po zápase so Zlínom, vyšla najavo správa, že ponuku Slovanu odmietol aj ex-Sparťan Martin Gernát: "Môžem priznať, že Martin je jeden z hráčov, ktorých sme oslovili. Podľa správ, ktoré sa ku mne doniesli, sa však rozhodol, že nepríde," povedal Říha pre hokej.sk.

Nie je to však ojedinelí prípad. Podobných situácií podľa hlavného trénera nastalo oveľa viac: "Avizovali sme, že sme slovenský tím a preferovať budeme Slovákov. Boli sme s ôsmimi v úzkom kontakte, na poslednú chvíľu sa však rozhodli inak. Možno v tom videli riziko, možno dostali lepšiu ponuku, neviem. Skladáme nové mužstvo, úplne iné oproti pôvodným predstavám."

Do tímu prišlo niekoľko českých hráčov, a tak sa vedenie pozrelo aj do Fínska či Švédska, aby v Bratislave nevznikol takmer výlučne český tím. Priznal to samotný tréner Miloš Říha.

Toho určite nepotešilo ani toho, že ho odmietli dvaja mladíci, ktorí dali prednosť pôsobeniu v Amerike: "Chceli sme dať šancu mladým Slovákom, aby mohli v tomto tíme hrať. Mali sme ich vytypovaných niekoľko, s Adamom Liškom sme rátali do štvrtej päťky, prejavoval sa veľmi dobre. Rovnako ako Adam Ružička minulú sezónu, tak aj on na poslednú chvíľu odlieta do Ameriky," dodal pre hokej.sk Říha, ktorý chcel získať aj Radovana Bondru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články