Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomáš Sýkora si Poľsko užíva, v klube prežíva krásne chvíle aj tvrdú prípravu: Musíme zvoľniť a prekvapiť v Lige majstrov

BANSKÁ BYSTRICA/KRAKOV - V Poľsku pôsobí hneď niekoľko slovenských hokejistov. V tíme Cracovia Krakov, ktorý je úradujúci šampión tamojšej najvyššej súťaži, sú dvaja. Obranca Peter Novajovský začína tretí ročník, Tomáš Sýkora prišiel len pár dní pred štartom minulusezónneho play-off.
Zdroj: hc05.sk - Gabriela Ganzová
Zdieľajte:

27-ročný rodák z Banskej Bystrice už pobehal veľa klubov, hlavne na Slovensku a v Česku. V závere minulej sezóny zaknihoval v Poľsku osemnásť bodov (7+11) v rovnakom počte stretnutí.

Prečítajte si aj: Šatan chce tvoriť novú identitu slovenského hokeja, trénerom áčka by mal byť cudzinec

"Ťažko kvalitu súťaže hodnotiť, ale tých prvých šesť tímov je veľmi dobrých," načrtol krídelník v rozhovore pre hokejovysvet.sk: "Niekoľko najlepších tímov bojuje až do poslednej chvíli, až do finále," hovorí o vysokej konkurencii.

Sám prišiel k našim severným susedom pomerne neskoro, tesne pred začiatkom play-off v minulej sezóne, ale zatiaľ sa nemá na čo sťažovať: "Nie som tam ešte dlho. Hral som len zo dvadsať zápasov, no zatiaľ je to dobré," pokračoval Tomáš, ktorý si už stihol vychutnať oslavy titulu: "Bolo to perfektné. Je to neskutočný zážitok. Niečo úplne iné, ako na Slovensku."

Prečítajte si aj: VIDEO Majster deklasoval poľského šampióna, Poprad zdolal vysoko Zvolen

Na konci blížiaceho sa ročníka by si to preto veľmi rád zopakoval: "Cieľom je určite obhájiť titul, ale nebude to ľahké," uvedomuje si rodák spod Urpína.

Cracoviu počas ročníka čaká ešte jedna veľká výzva a síce Liga majstrov. V základnej skupine budú jej súpermi tri popredné európske tímy - nemecký Red Bull Mníchov, švédsky Brynäs IF a fínsky HIFK, takže poľské mužstvo Rudolfa Roháčka je považované za jednoznačné outsidera.

Prečítajte si aj: Faille si prišiel po titul, o klube sa bavil s majstrami: Potom to už bolo jednoduché rozhodovanie

"Minulý rok nehrali zle, ja však budem hrať prvýkrát až teraz. Neurobili hanbu, aj keď mali ťažkú skupinu. Spartu dokonca poriadne potrápili, takže uvidíme. Teraz trénujeme a hráme veľmi veľa, takže sa musíme dovtedy dať dokopy, trošku zvoľniť tempo, zregenerovať, aby sme boli schopní odohrať dobrý zápas," dodal Tomáš Sýkora v rozhovore pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články