Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Proti Čechom to dvadsiatke žiaľ nevyšlo, Bokroš: Boli sme lepším mužstvom

ŽILINA – Veľké derby Slovenska s Českom priniesol druhý deň Summer Hockey Challenge Cup 2017, ktorý sa za účasti štyroch reprezentačných výberov do 20 rokov koná v Žiline.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na úvod prvého hracieho dňa porazili Švajčiari Nemecko po nájazdoch 6:5, ale hlavným ťahákom bolo meranie síl našich mladíkov s odvekým rivalom. Duel to bol od začiatku veľmi ofenzívny vo skvelom nasadení, ale paradoxne góly chýbali, čo spôsobili pozorné obrany a skvelí gólmani. Taktiež emócie boli na vysokej úrovni: „Bolo to riadne vyostrené. Mne osobne nevadí, že ma niekto trafí, ja som na to viac-menej zvyknutý. V hokeji treba byť pripravený na všetko,“ povedal v rozhovore pre hokejovysvet.sk kapitán Martin Bodák.

Prečítajte si aj: Sobotný turnaj v Žiline otvorili Švajčiari s Nemcami, duel rozhodli nájazdy: Nehrali sme najlepšie, hodnotil kapitán

Prvýkrát sa skóre menilo až v 26. minúte, kedy Česko poslal do vedenia Hrabík. Odpovedať však po krásnej individuálnej akcii dokázal šikovný Samuel Buček. Duel tak dospel až do predĺženia, kde rozhodol bombou do rohu brány Zelingr.

„Či v útoku, alebo obrane, nastalo zlepšenie. Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším tímom, ale, žiaľ, v závere sme urobili taktickú chybu na čo sme hráčov aj upozorňovali, aby hrali osobnú obranu troch na troch,“ hodnotil duel tréner Ernest Bokroš: „Nemrzí ma, že sme dostali gól, ale to, akým spôsobom padol. Presne na toto sme ich upozorňovali, no jeden z útočníkov si nesplnil povinnosti,“ doplnil skúsený kouč.

„Zápas bol veľmi vyrovnaný. Všetci sa snažili, nechali sme tam srdiečko. Škoda tej prehry, ale myslím si, že výkon bol super,“ dodal obranca a líder mužstva Bodák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články