Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Eggenberger bude novou švajčiarskou hviezdou, ako 17-ročný má céčko v reprezentácii U20: Je to pre mňa veľká česť

ŽILINA/DAVOS - Stále len 17-ročný švajčiarsky krídelník Nando Eggenberger patrí k najväčším talentom európskeho hokeja.
Zdroj: Karel Málek - facebook.com/juniorskyhokej
Zdieľajte:

Náš portál sa s ním porozprával na turnaji Summer Challange Cup 2017, ktorý sa nedávno konal v Žiline. Rodák z mesta Chur bol dokonca aj starším spoluhráčom lídrom, čo deklarovalo kapitánske céčko na jeho drese: "Je to pre mňa veľká česť a to aj z toho dôvodu, že som o niečo mladší, ako moji spoluhráči."

Jedny MSJ už za sebou má, teraz sa pripravuje na ďalšie, ktoré ho minú len v prípade veľmi neočakávaných okolností. Od roku 2012 je Nando hráčom HC Davos, najúspešnejšieho klubu vo Švajčiarsku. Začínal ako štrnásťročný v kategórii U15, v minulej sezóne odohral 29 stretnutí za A-tím. Navyše, ešte aj v sezóne 2018/19 bude môcť štartovať medzi juniormi. Severoamerickí experti ho dokonca zaradili vysoko aj čo sa týka výhliadok na tohtoročný draft do NHL konaný v Dallase. Niekto by si ho mal vytiahnuť najneskôr v druhom kole.

Samotný Eggenberger si pôsobenie v Davose užíva: "Je to skvelé hrať tam, pretože je to mesto, kde žijem veľmi dlho. Som hrdý, že môžem pôsobiť v tak krásnom meste. Korčuľovať na ľade vo Vaillant Arene je skvelý pocit," hovoril v rozhovore pre náš portál.

Pochvaľuje si aj najvyššiu ligu NLA, ktorá má čím ďalej, tým vyšší kredit: "Je to veľmi dobrá súťaž, podľa mňa jedna z najlepších na celom svete. Štýlom sa podobá NHL, ale nie je až tak rýchla a sú v nej väčšie ihriská."

K Davosu neodmysliteľne patrí najstarší turnaj na svete, Spengler Cup: "Je to jeden z najlepších turnajov, ale ešte som na ňom nikdy nehral, pretože naposledy, keď som mal šancu, tak som išiel na Majstrovstvá sveta do 20 rokov a rovnako by to malo byť aj teraz," dodal Eggenberger v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

#Summerhockeychallenge #Žilina #Switzerland #Nando #Eggerberger #HCDavos #Davos #ilovemyjob #dreamjob #happylife

Príspevok, ktorý zdieľa Matej Kubove (@matejkubove),

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články