Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sobotný turnaj v Žiline otvorili Švajčiari s Nemcami, duel rozhodli nájazdy: Nehrali sme najlepšie, hodnotil kapitán

ŽILINA – Summer Hockey Challenge Cup 2017, na ktorom štartujú štyri krajiny a ich výbery do 20 rokov, začal počas druhého dňa duelom Nemecka so Švajčiarskom.
Zdroj: Planéte Hockey
Zdieľajte:

Nemecko išlo do vedenia, ale Švajčiarsko ešte do konca úvodného dejstva otočilo na 2:1 z jeho pohľadu. V druhej tretine Strodel vyrovnal a posledná časť hry nám priniesla hneď niekoľko gólových momentov.

Prečítajte si aj: FOTO Horúca správa: Utajená svadba, ďalší slovenský reprezentant sa oženil!

S presnými zásahmi sa ako keby roztrhlo vrece, veď ich padlo až šesť a keďže skóre po šesťdesiatich minútach bolo 5:5, tak nasledovalo predĺženie troch na troch. To síce rozuzlenie neprinieslo, nájazdy už áno. Ten víťazný premenil Švajčiar Ken Jager.

Kapitán „helvétskeho kríža“ Nando Eggenberger, z HC Davos, tak mohol byť relatívne spokojný, ale v rozhovore pre hokejovysvet.sk tomu veľa nenasvedčovalo: „V prvej tretine sme ako keby neboli na zápas pripravení a v druhej to bolo niečo podobné. Prvých päť minút tretej však bolo dobrých , tak by sme mali hrať každý zápas,“ povedal nám líder mužstva, ktorý sa aj gólovo presadil a to v 41. minúte: „Vždy je to skvelý pocit, keď dáte gól. Mne sa podarilo doraziť moju strelu,“ opísal.

Prečítajte si aj: Slovenský obranca mení dres, už nebude súčasťou Tipsport ligy

„Bolo to veľmi ofenzívne, padlo veľa gólov. Na konci tretej tretiny sme predviedli skvelý comeback,“ doplnil súpera Charlie Jahnke z Nemecka, ktorý chce na turnaji po dvoch prehrách ešte zamiešať karty: „Zajtra to bude ťažký zápas, ale druhé miesto je stále možno a pobijeme sa o neho,“ dodal pre náš web útočník EHC Eisbären Berlin.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články