Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO 5 najväčších trénerských zmien tohto leta v Tipsport lige

BRATISLAVA - Nie len hráčske, ale aj trénerské výmeny sú na programe hlavne medzi sezónami. Inak tomu nie je ani teraz. Toto je päť najväčších podľa nás v Tipsport lige.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5. Dave Hunchak (nový asistent pri HC´05 iClinic Banská Bystrica)

43-ročný Kanaďan je bývalým obrancom, ale ako hráč veľa vody nenamútil. V rokoch 1990 až 1993 odohral len sedemnásť stretnutí za Saskatoon Blades, v súťaži WHL. V rovnakej lige bol štyri sezóny hlavným trénerom mužstva Moose Jaw Warriors, jednu viedol Kamloops Blazers. To bolo doposiaľ jeho posledným angažmánom, pretože od roku 2014 nemal žiadne pôsobisko.

"Viedol som s ním ešte pred podpísaním kontraktu dlhé rozhovory. Myslím si, že pohľad na hokej máme približne rovnaký. Veľa spolu komunikujeme, venujeme sa rôznym rozborom. Dúfam, že spolupráca s ním bude prospešná pre všetkých," povedal o svojom novom asistentovi, ktorý nahradil Richarda Zedníka, hlavný tréner Vladimír Országh.

4. Stanislav Škovránek & Andrej Podkonický (MsHK Žilina)

Nahradiť Milana Jančušku ľahké nebude, ale Žilina sa o to pokúsi. Je otázne, či MsHK môže v novom ročníku zopakovať úspech z predošlej sezóny. Pod Dubňom veria, že áno a taktiež dúfajú v istý risk, ktorý sa premení na zisk. Spolupráca dvoch bývalých šikovných hokejistov, obrancu a útočníka, takou môže byť.

3. Peter Oremus (HK Dukla Trenčín)

Dukla po problémoch so záchranou stavilo na meno osvedčené a Slovensku veľmi dobre známe. Oremus sa zas spolieha hlavne na odchovancov, kriticky vystúpil voči legionárom. Uvidíme, či táto politika prinesie úspech. Zdá sa ale, že horšie, ako v minulej sezóne, Trenčín skončiť nemôže.

2. Pavel Paukovček (MHC Martin → HK 32 Liptovský Mikuláš)

Neslávny koniec tímu zo stredného Slovenska prišiel len pár týždňov po tom, ako sa MHC dostal až do semifinále Tipsport ligy. Jedno z nečakaných umiestnení v predošlej sezóne však klubu budúcnosť nezachránilo. Tréner Paukovček bol jedným z hlavných strojcov tímu so skvelou mentalitou. Kto vie, možno sa postará o prekvapenie aj v neďalekom Liptovskom Mikuláši.

1. Milan Jančuška (MsHK Žilina → HC Košice)

Kto iný mohol vyhrať tento rebríček, než skúsený kormidelník, ktorý doviedol MsHK Žilina na tretie miesto v minulej sezóny?! Možno by "vlci" išli ešte ďalej, alebo by minimálne potrápili Nitru v semifinále viac, nebyť zranení. Každopádne, bronzová pozícia je pre hokej pod Dubňom skvelá. Jančuška sa teraz rozhodol rozvíjať kariéru a prijal lukratívnejšiu ponuku Košíc, s ktorými myslí na ligový primát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články