Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jágr v NHL skončil, myslí si jeho bývalý osobný tréner, záujem prejavil aj Slovan!

NHL
PRAHA - Marian Jelínek je mužom, ktorý pozná legendárneho Jaromíra Jágra tak, ako málokto. V minulosti pôsobil ako jeho osobný tréner, takže aj on s napätím očakáva názov nového klubu hokejovej legendy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V rozhovore pre sport.cz okrem iného povedal: "Koniec kariéry sa určite ešte konať nebude. Jaromír bude hrať hokej ďalej, len neviem, či v NHL. Aby som bol úprimný, tak si myslím, že bude pôsobiť inde, ako v NHL," povedal Jelínek o hráčovi, ktorý je po skončení zmluvy s Floridou Panthers voľným hokejistom.

Prečítajte si aj: VIDEO Hossov spoluhráč o jeho zdravotných problémoch: Vedel som to

"Čo viem, tak nejaké ponuky dostal, ale neboli také, ako by si predstavoval. Finančná čiastka bola možno až degradačná. Jarda má určitú hranicu z hľadiska pozície v tíme či ice-timeu, ktorá zamedzila dohode," pokračoval.

Dôležité podľa neho je, ako by ho chcel nový zamestnávateľ využiť, pretože jeho prínos už nie je taký, ako v minulosti: "Ak od neho oddelíte meno Jaromír Jágr a zasadíte ho do určite prostredia, obávam sa, že v NHL by už veľa šancí nedostal. Teraz je otázka, k čomu sa prikloní ponuka daného klubu. Či ho budú chcieť využiť z hľadiska marketingu, alebo od neho budú čakať extrémny hokejový prínos z hľadiska bodov."

Prečítajte si aj: Dátum Tatarovho arbitrážneho konania je známy, k súdu pôjdu aj Palát, Granlund či Niederreiter

"Z tohto druhého pohľadu sa často skloňuje Las Vegas. Vedel by som si to predstaviť. Záleží hlavne na tom, či by Jaromír pristúpil, aby bolo jeho meno používané na marketing. NHL je tvrdý biznis a nie charita. Nič na tom nemení ani fakt, že Jágr je úžasná legenda," tvrdí Jelínek.

V hre je tak stále reálnejší návrat do Európy: "KHL môže byť riešením, ponúka sa aj možnosť ísť do extraligového Kladna. Ide tu hlavne o zmysluplnosť jeho rozhodnutia."

Podľa sport.cz o legendárneho útočníka prejavil záujem aj Miloš Říha, ktorý by ho rád získal do Slovanu Bratislava: "Kluby v KHL nespia," dodal na margo tejto možnosti Jelínek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.cz

Diskusia

Podobné články