Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Horúca správa: Miroslav Šatan sa stal novým generálnym manažérom hokejových reprezentácií SR!

BRATISLAVA - Miroslav Šatan bude novým generálnym manažérom hokejových reprezentácií SR.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo štvrtok podpísal s vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ročnú zmluvu s platnosťou od 1. júla s opciou na ďalší rok.

Prečítajte si aj: Liptáci posilnili zadné rady, prichádza päťnásobný majster slovenskej extraligy

"Som rád, že Miro súhlasil s našou ponukou. Veríme, že je to tá najlepšia možnosť pre slovenský hokej," povedal po podpise zmluvy prezident SZĽH Martin Kohút. Šatan by mal v najbližších dňoch oznámiť mená reprezentačných trénerov a členov realizačných tímov. V piatok 30. júna sa postaví pred médiá na tlačovej konferencii SZĽH.

Dlhoročný slovenský reprezentant začal s hokejom v klube HC VTJ Topoľčany, za ktorý hrával juniorské súťaže. Neskôr obliekal dres Dukly Trenčín. V roku 1993 ho draftoval tím NHL Edmonton Oilers, v zámorskej profilige hrával aj za Buffalo Sabres, New York Islanders, Pittsburgh Penguins či Boston Bruins. V sezóne 2008/2009 získal v drese Pittsburghu Stanleyho pohár.

Je držiteľom štyroch medailí z MS - zlata z Göteborgu 2002, striebra z MS 2000 a 2012 i bronzu z MS 2003. Dlho viedol reprezentáciu ako kapitán. Dodnes je najlepším strelcom v histórii reprezentácie SR, ale aj hráčom s najvyšším počtom štartov. Je tiež trojnásobným hokejistom roka na Slovensku a trojnásobným víťazom slovenskej extraligy. Zahral si aj v KHL, najskôr v drese Dinama Moskva, neskôr aj v Slovane Bratislava. Po ukončení hráčskej kariéry doviedol ako generálny manažér Tím Európy k strieborným medailám na Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články