Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Je rozhodnuté! Hossa ani Chára túto trofej nezískajú, na prestížne ocenenie boli nominovaní traja kandidáti

NHL
NHL zverejnila troch hlavných finalistov na zisk Bill Masterton Trophy za sezónu 2016/2017. Jedná sa o veľmi prestížnu trofej ktorá sa udeľuje pre hráčov, ktorí v sebe spájajú hokejové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou a vernosťou hokeju.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: Marián Gáborík je voľný pre rozširovací draft, LA Kings uvoľnil najlepšie platených útočníkov

O trofej tento rok zabojuje trojica hráčov Craig Anderson (Ottawa Senators), Andrew Cogliano (Anaheim Ducks) a Derek Ryan (Carolina Hurricanes).

Minuloročným víťazom bol Čech Jaromír Jágr. Tento rok sa mohli z trofeje tešiť Slováci Marián Hossa a Zdeno Chára, keďže sa nedostali do konečnej nominácie radosť im dopriata nebude.

Najväčším favoritom na zisk trofeje je Craig Anderson. Brankár Ottawy Senators si prechádza náročným obdobím, keď jeho manželke v úvode ročníka diagnostikovali rakovinu. Veľakrát opúšťal kanadský tím, trávil čas s rodinou a popritom sa pravidelne vracal do hokejového diania a na ľade predvádzal solídne výkony.

Konkurenciu predstavuje Andrew Cogliano, ktorý od začiatku kariéry v ročníku 2007/2008 nevynechal ani jeden zápas. Bez prerušenia nastúpil už do 786 duelov. Hráč Caroliny Hurricanes Derek Ryan si nomináciu vyslúžil vďaka neľahkej ceste do NHL. Nikdy nebol draftovaný a častokrát bol odpisovaný kvôli nižšiemu vzrastu. Do zámorskej profiligy sa dostal cez univerzitné súťaže.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články