Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kto nahradí Švehlu? Rozhodne sa medzi touto dvojicou!

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja na svojom štvrtkovom zasadnutí hodnotil výkony seniorskej reprezentácie na MS 2017 a zaoberal sa blížiacim sa Kongresom SZĽH. Po odstúpení Róberta Švehlu na uvoľnené miesto do VV za oblasť reprezentácií odsúhlasili dvoch kandidátov – Ernesta Bokroša a Miroslava Šatana. Blížiaci sa Kongres SZĽH bude aj volebným kongresom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švehla, generálny manažér seniorskej reprezentácie, predstúpil pred Výkonný výbor SZĽH s hodnotiacou správou za uplynulú sezónu. Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Martinom Kohútom sa poďakovalo celému realizačnému tímu za prácu, ktorú odviedol pri reprezentácii v priebehu uplynulých dvoch rokov. "Róbert Švehla ako generálny manažér, Zdeno Cíger ako hlavný tréner, všetci asistenti trénera, i zvyšok realizačného tímu dalo reprezentácii počas uplynulých dvoch rokov mnoho dobrého. Chceme im preto poďakovať a popriať v nových pôsobiskách veľa úspechov," vyhlásil po skončení zasadnutia výkonného výboru generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Prečítajte si aj: Zlé správy pre Ottawu Senators, Karlsson musel ísť pod nôž

Výkonný výbor SZĽH sa tiež zaoberal výročným Kongresom SZĽH, ktorý sa uskutoční v piatok 23. júna. Členovia odsúhlasili program kongresu, návrhy zmien stanov, súťažného, registračného, disciplinárneho poriadku a ostatnými vecami schválenými na dohadovacom konaní, ktoré bolo potrebné upraviť podľa zákona o športe a ktoré budú ovplyvňovať chod súťaží a činnosť klubov v nasledujúcej sezóne. "Výkonný výbor jednohlasne podporil nové návrhy legislatívnych zmien a v takej podobe budú predložené na schválenie Kongresu SZĽH. Verím, že rovnako ako výkonný výbor, aj kongres sa v týchto otázkach zhodne a hokejové hnutie sa tak opäť zjednotí," dodal Valíček.

Prečítajte si aj: Po 19 rokoch opúšťa Ottawu: Svoju kariéru však nehodlám ukončiť

Výkonný výbor sa jednohlasne zhodol aj na rozpočte na rok 2017. Ten predložia Kongresu SZĽH na schválenie. "Schválili sme nový kľúč motivačného prerozdelenia finančných prostriedkov klubom na základe zákona o športe, aby sme aj takým spôsobom podporili výchovu nových hokejových talentov," dodal Valíček.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články