Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Talent z Česka či reprezentanti Kazachstanu: Päť slávnych hokejistov, ktorí neuspeli v NHL

Top
BRATISLAVA - Tímy NHL často sledujú juniorský hokej a do svojho klubu sa snažia priviesť hráča veľkých kvalít. Avšak úspech hráča v juniorskom tíme ešte neznamená aj úspech v NHL.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

EVGENY GRACHYOV

New York Rangers ho draftovali v roku 2008 v treťom kole. Grachyov pôsobil v sezóne 2007-08 v klube Lokomotiv Jaroslavl, kde strelil 17 gólov a zaznamenal 20 asistencií. Tento 194 centimetrov vysoký hráč mal veľké predpoklady presadiť sa v NHL. Grachyov vstúpil do tréningového tábora Rangers v roku 2009 s vysokými očakávaniami. To sa mu však nepodarilo splniť a bol poslaný do americkej hokejovej ligy . Snažil sa teda presadiť aspoň v AHL. Keď to zhrnieme, tak v NHL odohral celkovo 34 zápasov s bilanciou (3+1). Teraz hrá v KHL za klub Torpedo Nižnij Novgorod. Minulú sezónu zaznamenal iba 18 bodov v 56 zápasoch.

Prečítajte si aj: VIDEO+ FOTO V týchto kluboch by mohol hrať Zdeno Chára, zostane verný Bostonu?

NIGEL DAWES

Dawes bol ďalšou posilou pre Rangers, ktorí ho sledovali v juniorských súťažiach. Predtým než okúsil NHL, odohral štyri sezóny v klube Kootenay Ice (WHL). Odohral 245 zápasov s bilanciou (152+113). Rangers ho draftovali v piatom kole v roku 2003 a dúfali, že zapadne do tímu, v ktorom hrali vtedy mladé hviezdy ako Brandon Dubinsky, Ryan Callahan a Marc Staal.

Bohužiaľ, nestalo sa tak a Dawes skončil v AHL. V sezóne 2011 – 2012 sa dohodol s klubom Barys Astana, v ktorom hrá dodnes. V KHL odohral 331 zápasov s bilanciou (161+127).

BRANDON BOCHENSKI

Brandon bol hviezda v USHL, najvyššej juniorskej hokejovej ligy v Spojených štátoch amerických. V klube Blaine High odohral 55 zápasov s bilanciou (47+33) a získal ocenenie pre najlepšieho hráča ligy. Strávil tam len jednu sezónu, napriek tomu si jeho výkony všimli skauti z NHL. V sezóne 2005-06 debutoval v klube Ottawa Senators. V 20 zápasoch zaznamenal 6 gólov. Neskôr sa dostal do Chicaga Blackhawks, pôsobil aj v Bostone Bruins, Anaheime Ducks či Tampe Bay Lightning. V žiadnom klube však nespravil veľký dojem a v roku 2010 definitívne opustil NHL. Poslednú sezónu strávil v KHL v klube Barys Astana, v ktorom ako kapitán nikdy nestrelil menej ako 17 gólov a vždy zaznamenal minimálne 40 bodov v ktorejkoľvek zo svojich siedmich sezón.

PAVEL BRENDL

Brendl bola jedna z najväčších juniorských hviezd koncom 20. storočia. Najlepšie roky prežil v sezóne 1998 – 99 v klube Calgary Hitmen (WHL). V 88 zápasoch nazbieral neuveriteľných 180 bodov (94+86). Patril medzi špičkových európskych korčuliarov. Aj vďaka tomu bol už na štvrtej pozícii draftovaný klubom NHL New York Rangers. Napriek všetkému nikdy nehral s hráčmi Rangers v NHL. Od roku 2001-2006 hral len 78 zápasov v NHL a odvtedy sa zdržiaval v Európe.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Neuznaný gól či skvelé zákroky brankárov: Toto sú najlepšie momenty finálovej série play off NHL!

BRIAN SAKIC

Brian Sakic mal veľký úspech v juniorskom hokeji podobne ako jeho starší brat Joe. Šesť rokov strávil v WHL. Z toho tri sezóny v klube Tri-City Americans. V každej sezóne nazbieral vyše 120 bodov. Síce bol navrhnutý v piatom kole draftu, v NHL nikdy nehral. Sakic odišiel z profesionálneho hokeja v roku 1999.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články