Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zámorskí obrancovia na ceste do Európy: Dve známe mená vo fáze rozhodovania, tretí posilnil Rigu

NEW YORK - Zámorské periodikum New York Post prinieslo informáciu, podľa ktorej obranca Kevin Klein myslí na prestup do Európy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

32-ročný rodák z mesta Kitchener do NHL vstúpil v sezóne 2005/06 a až do ročníku 2013/14 vydržal v organizácii Nashville Predators. Následne bol vymenený do New Yorku Rangers, kde pôsobil aj v uplynulej sezóne.

V tej naskočil do šesťdesiatich duelov a pripísal si štrnásť kanadských bodov. Výrazne ho ale poznačilo zranenie, kvôli ktorému nemal ideálnu formu a navyše vynechal až na jeden duel celé play-off.

Finálne rozhodnutie, či sa Klein do Európy poberie, ešte nie, no ak by sa tak stalo, "jazdci" by ušetrili jeho ročný plat vo výške 2,9 milióna dolárov.

Klein v Európe zatiaľ pôsobil len počas posledného lock-outu. Osemkrát nastúpil za dánsky Herlev Eagles.

Prečítajte si aj: Hrával s Hrívikom aj Sekerom, v novej sezóne však bude nastupovať v KHL

Otázna je taktiež budúcnosť ďalšieho skúseného zadáka. Matt Greene z Los Angeles Kings vinou zranení za posledné dve sezóny naskočil len do 29 stretnutí.

Držiteľ dvoch Stanley Cupov a bývalý hráč Edmontonu Oilers, by bol pre "kráľov" pri ročnom príjme 2,5 milióna dolárov určite veľkým luxusom a preto sa ho organizácia chystá vykúpiť zo zmluvy.

Prečítajte si aj: Majster má ďalšiu posilu, zo zámoria sa vracia banskobystrický rodák

A aj do tretice zámorský obranca. 29-ročný Karl Stollery si to z Albany Devils (AHL) namieril do KHL a nastupovať bude za Dinamo Riga. Účastník 23 stretnutí najprestížnejšej hokejovej ligy sveta sa vydáva na svoje prvé európske pôsobisko.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: rotoworld.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články