Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Derby s Českom skončilo neúspechom, Slovenky si zahrajú o bronz

PARDUBICE - Slovenské hokejbalistky prehrali v semifinále na MS v Pardubiciach s Českom 0:2 a čaká ich boj o bronz.
Zdroj: instagram.com
Zdieľajte:

Češky otvorili skóre v ôsmej minúte po presnej strele od modrej čiary v podaní Kateřiny Němcovej. Druhý gól pridala na konci druhej časti hry po dorážke Aneta Lédlová.

Prečítajte si aj: Oficiálny maskot pre Majstrovstvá sveta v hokeji 2018 bol odhalený

Domáce reprezentantky mali prevahu počas celého zápasu, Slovenky však mohli otvoriť skóre v presilovke 5 na 3, ktorú hrali dokonca dvakrát po sebe. Brankárku súpera však vážnejšie neohrozili. V hre štyroch proti štyrom sa na druhej strane presadila bombou od modrej čiary Němcová a od tohto momentu prebrali Češky réžiu zápasu. V závere druhej tretiny sa po obliehaní bránky Tomčíkovej presadila Lédlová a potvrdila českú finálovú účasť v ženskom turnaji.

V zápase o bronz sa Slovenky stretnú s Kanaďankami v sobotu o 08.30 h. Zámorské hokejbalistky prekvapujúco podľahli v derby s USA 2:3 a prvýkrát v histórii MS nebudú hrať vo finále.

Ženy:

Česko - Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 8. Němcová (Manhartová, Přibylová), 30. Lédlová (Přibylová, Křížová)

Zostava SR: Tomčíková – Záborská, Frühaufová, Horváthová, Lalíková, Pravlíková, Haborčíková, Žitňanská, Kežmarská – Gauríková, Kochanová, Dzurinová, Vršková, Görögová, Gajdošová, Stašová, Finďová, Kľúčíková, Kapustová, Jurčová

Beata Rišianová, trénerka SR: "Bez gólu sa vyhrať nedá. Naše dievčatá navyše stratili chuť do hry po chybných verdiktoch rozhodkýň. Po každom zápase máme zranenú hráčku, už sme v tejto štatistike na mínus päť. Ale máme chuť zabojovať aspoň o bronz."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články