Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český majster buduje svoj káder: Klub opúšťa ďalší Slovák

BRNO - Kometu Brno opustil ďalší slovenský hokejista. K aktuálnemu zloženiu a pohybu v kádri sa vyjadril majiteľ Komety Libor Zábranský.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Podpísali sme viacročnú zmluvu s Jakubom Krejčíkom. Tomáš Vincour podpísal tiež novú zmluvu a naopak sme sa dohovorili na ukončení spolupráce s Petrom Trškom. Je to hráč stredného veku a myslíme si, že by v našej konkurencii a kvalite obrancov nedostával toľko priestoru, koľko by potreboval. Chceme pokračovať v zabudovávaní našich mladých hráčov a odchovancov. "

Prečítajte si aj: Slovenský útočník opúšťa KHL: Opäť bude obliekať dres Liberca

V Komete pred pár dňami skončil aj obranca Jozef Kováčik, ktorý v Brne odohral celkom šesť sezón. V nich si pripísal 322 zápasov (35 gólov a 92 asistencií). Libor Zábranský potvrdzuje, že to nebolo ľahké rozhodnutie. "Dlho som s ním hovoril, povedal som mu narovinu, ako to je. Zvažovali sme veľa variantov, nakoniec sa Jožko Kováčik rozhodol, že ukončí spoluprácu a skúsi angažmán inde, napríklad v zahraničí. Chcel by som mu touto cestou veľmi pekne poďakovať za to, čo pre Kometu odviedol na ľade, ale aj mimo neho. Má veľký rešpekt ku Komete, ku klubu, k našim fanúšikom. Vážim si jeho ľudský prístup, za to ako sa správal. O to nepríjemnejšie bolo toto rozhodnutie. Na druhú stranu si musíme korektne povedať, že vek sa zastaviť nedá. Ak chceme dávať priestor mladých hráčom, v budúcnosti sa takýmto situáciám nevyhneme. Jožko to povedal správne, je to hokejový život, vek sa zastaviť nedá. Rád by som mu poďakoval za to, ako sa k celej veci postavil," hovorí Libor Zábranský.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hc-kometa.cz, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články