Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenský útočník opúšťa KHL: Opäť bude obliekať dres Liberca

LIBEREC - Český klub posilňuje svoje rady. Hlavný tréner oznámil príchod ďalšej posily. S bielymi tigrami sa na ročnej zmluve dohodol slovenský útočník Martin Bakoš.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V KHL v minulej sezóne odohral 52 zápasov s bilanciou (12+11). Patril medzi najlepších hráčov klubu Kunlun Red Star. "Dohodli sme sa na ročnom pôsobení v našom klube. Minimálne ročnom. V prípade, že by nemal lákavejšiu ponuku zo zahraničia, bol by som rád, keby sme sa prípadne dohodli aj ďalej," priznal na pondelkovom stretnutí s novinármi športový manažér a hlavný tréner Filip Pešán.

Prečítajte si aj: Zasadnutie Združenia európských klubov aj so slovenskou účasťou

"Sme radi, že sa Martin rozhodol pre návrat do Liberca. Po odchode niektorých opôr sme potrebovali tím doplniť predovšetkým o kvalitného útočníka s pravým držaním hokejky, ktorý je silný a efektívny v zakončení. Martina zároveň využijeme v presilových hrách. Verím, že nadviaže na výkony, aké v Liberci predvádzal v majstrovskej sezóne," dodal tréner.

Bakoš už v Liberci pôsobil dve sezóny (2014 - 15) a (2015 - 16). Kým v prvom roku jeho pôsobenia klub bojoval v baráži o záchranu, v nasledujúcom ročníku 2015/16 vybojoval svoj prvý majstrovský titul. Bakoš v rozhodujúcom šiestom finálovom zápase proti Sparte Praha strelil v 86. minúte víťazný gól. V majstrovskej sezóne patril k oporám Liberca. V 66 zápasoch nazbieral 44 bodov za 22 gólov a rovnaký počet asistencií.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokej. cz, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články