Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kto by mal byť trénerom hokejovej reprezentácie? Toto sú možní adepti

BRATISLAVA - Slovenský hokej momentálne prežíva ťažké obdobie. Neustále nezhody medzi šéfom zväzu Martinom Kohútom a trénerom reprezentácie Zdenom Cígerom, ale i ďalšie spory známych osobností spôsobili poriadne dusnú atmosféru. Cieľ je jasný. Nájsť nového trénera hokejového áčka. Kto ním bude? Možno práve jeden z týchto adeptov.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Ernest Bokroš

Tréner slovenskej dvadsiatky

Po výmene vedenia slovenského hokeja sa stal novým trénerom reprezentačnej osemnástky a v priebehu sezóny aj reprezentačnej dvadsiatky, s ktorou absolvoval Majstrovstvá sveta v Kanade. Na prelome rokov 2014/2015 (MSJ 2015 Kanada) ako tréner Slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov (U20) získal bronzovú medailu. Ako tréner získal majstrovské tituly so Slovanom, Zvolenom a Zlínom. Bokroš má výborný prehľad o mladých hráčoch, ktorých by mohol z junioriek vhodne zapracovávať do prvého tímu.

Prečítajte si aj: Na výhru stačilo Penguins iba 12 striel, hrdinom mladík Guentzel

Norbert Javorčík

Tréner slovenskej osemnástky

Všetci vieme, že tréner Zdeno Cíger nebude v reprezentácii pokračovať, mal by ho niekto nahradiť, podobne ako generálneho manažéra Róberta Švehlu. Špekuluje sa, že generálneho manažéra by mal nahradiť Miroslav Šatan, ak ho dokáže prezident Kohút prehovoriť. O trénerovi sa zatiaľ mlčí.

V televíznej diskusii na Markíze sa Zdeno Cíger vyjadril, že by bol rád keby toto miesto zaujal Norbert Javorčík. „Mal by to byť Norbert Javorčík. Ukázal dobrú prácu a mal by sa posunúť,“ Rodák z Detvy a úspešný tréner našej osemnástky sleduje aktuálne dianie v našom hokeji a priznáva, že si už viackrát vypočul podobné odpovede na otázky týkajúce sa reprezentačného trénera áčka. „V dlhodobom horizonte je to pre mňa určite mimoriadna výzva. V najbližšom čase však musím robiť postupné kroky, ktoré sú nevyhnutné, aby som na ňu mohol reálne pomýšľať. Preto v súčasnosti nemám túto ambíciu,“ vyjadril sa Javorčík pre Denník N. Uchádzať sa bude o pozíciu trénera slovenskej dvadsiatky.

Vladimír Országh

Vladimír Országh patril medzi hokejistov, ktorí nevypustili ani jedno striedanie. Aj keď nikdy nepatril medzi bodových rekordérov, fanúšikovia ho zaraďovali medzi svojich najobľúbenejších hráčov v každom mužstve kde pôsobil. Aj napriek ťažkým zraneniam ostal pri hokeji a momentálne patrí medzi našich najperspektívnejších trénerov.

Svoje skúsenosti z domácich ale aj medzinárodných súťaži začal využívať ako tréner v sezóne 2010/11 v rodnom meste. Najprv pôsobil dva roky ako asistent, aby sa na dve sezóny stal hlavným lodivodom mužstva spod Urpína. V rokoch 2013 až 2015 asistoval aj pri slovenskej reprezentácii a v tejto úlohe absolvoval dva svetové šampionáty či Olympijské hry v Soči. Následne sa presunul na asistentskú lavičku Slovana Bratislava (KHL) a od sezóny 2015-16 pôsobí ako hlavný tréner HC '05 Banská Bystrica.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, pluska.sk, dennikn.sk

Diskusia

Podobné články