Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezda Anaheimu obdržala vysokú pokutu

NHL
New York 21. mája (TASR) - Kapitán zámorského hokejového klubu NHL Anaheim Ducks Ryan Getzlaf dostal od vedenia súťaže pokutu 10.000 dolárov za to, že v štvrtom zápase finálovej série Západnej konferencie proti Nashvillu Predators urazil rozhodcu. Ide o maximálnu výšku pokuty, akú na základe kolektívnej zmluvy mohol dostať.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Getzlafa usvedčili televízne kamery z toho, že na rozhodcu pokrikoval homofóbne urážky počas toho, ako sa v predĺžení duelu vracal na striedačku. "Jeho komentáre boli ponižujúce a neúctivé. Niečo také nemôžeme akceptovať," povedal viceprezident pro hokejové operácie NHL Colin Campbell.

Kanadský hokejista, ktorý sa výšku pokuty dozvedel krátko pred piatym zápasom, sa za svoj čin ospravedlnil. "Povedal som niečo, čo som nemal. Bolo to z frustrácie, ale nemôžem si to dovoliť. Neadresoval som to priamo rozhodcovi, ale bol to výkrik z hnevu. Za svoje slová som zodpovedný a trest akceptujem," povedal Getzlaf podľa zámorských médií.

Prečítajte si aj: VIDEO Tvrdý hit od švédskeho obrancu: Rozbehnutého Fína tvrdo zastavil!

Kapitán Ducks mal šťastie, že nedostal aj zápasový trest. Za niečo podobné totiž pred rokom dostal útočník Chicaga Blackhawks Andrew Shaw pokutu 5000 dolárov a trest na jeden zápas počas play off.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články