Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF rozhodla: Tu sa odohrajú Majstrovstvá sveta 2021!

KOLÍN - Turnaj A-skupiny I. divízie hokejových MS v roku 2018 sa uskutoční v Budapešti. V piatok o tom rozhodli delegáti výročného kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Ten sa koná v dejisku prebiehajúceho elitného šampionátu v Kolíne nad Rýnom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spoločná kandidatúra Minska s Rigou zdolala v tesnom hlasovaní Fínsko, ktoré chcelo organizovať šampionát v Helsinkách a Tampere. Turnaj by sa mal odohrať v dňoch 7. až 23. mája 2021.

Spoločná bielorusko-lotyšská kandidatúra išla do volieb so sloganom "Vášeň, žiadne hranice", ktorým chcela poukázať na zanietenosť tamojších hokejových fanúšikov a vzájomné dobré vzťahy dvoch susedských krajín. Bielorusi pôvodne plánovali kandidovať na MS 2021 sami s dvoma arénami v Minsku, napokon však spojili sily s pobaltskou krajinou. Bielorusko zorganizovalo šampionát v roku 2014, o štyri roky bude zápasy hostiť Minsk Aréna s kapacitou 15.086 miest, ktorá bude hlavným dejiskom MS 2021. Druhým bude Riga, ktorá je vzdialená od bieloruskej metropoly iba hodinu lietadlom. Lotyši dúfajú, že v Aréne Riga pre 10.300 divákov utvoria rovnako fantastickú atmosféru, ako tomu bolo počas hokejových zápolení na MS 2006.

"Veľa sme sa naučili pri organizovaní majstrovstiev sveta v rokoch 2006 v Rige a 2014 v Minsku. Veríme, že s nadobudnutými skúsenosťami vieme usporiadať ešte lepší turnaj v roku 2021," nechal sa počuť Jaroslav Zavhorodnij, generálny sekretár Bieloruského hokejového zväzu. "Bude to fantastická príležitosť ukázať, že Európa je o vášni a nie o hraniciach. Budeme sa snažiť zaviesť prijateľné ceny vstupeniek pre fanúšikov," vyslovil sa starosta Rigy Nils Usakovs.

Budúcoročný hokejový sviatok sa uskutoční v dánskych mestách Kodaň a Herning, o rok neskôr privítajú MS Bratislava a Košice a v roku 2020 zorganizujú šampionát švajčiarske mestá Zürich a Lausanne.

Nadchádzajúce MS:

2018: Kodaň a Herning (Dánsko)

2019: Bratislava a Košice (SLOVENSKO)

2020: Zürich a Lausanne (Švajčiarsko)

2021: Minsk (Bielorusko) a Riga (Lotyšsko)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články