Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO 7 najbizarnejších príbehov z NHL, o ktorých si pravdepodobne nevedel!

BRATISLAVA - NHL je preplnená bláznivými, tajomnými a neskutočne prekvapivými faktami, o ktorých ste mnohí ani len netušili.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Pittsburgh Penguins – živý maskot

Či už ste fanúšik Pittsburgh Penguins alebo nie, musíte uznať, že tučniak je veľmi dobrým maskotom tohto klubu. Koniec koncov jeho prirodzeným prostredím je vo väčšine prípadov mrazivé podnebie južnej pologuli a väčšinu svojho života trávi na snehu a ľade. Čo nemôžeme povedať o panterovi či žralokovi.

Prečítajte si aj: VIDEO Tatar sa s Detroitom nedohodol na zmluve, prihlásil sa na arbitráž

Pittsburgh prvýkrát predstavil živého maskota v roku 1968 pred zápasom s Philadelphiou Flyers a volal sa Pete. Vedenie si ho vypožičalo z miestnej Aqazoo a tučniak dostal neskôr aj svoj vlastný pár korčúľ.

Prvý zápas, ktorý sa hral vonku, bol na púšti

Každý rok sa najmä my fanúšikovia tešíme na zápasy Winter Classic. Kde sa však odohral prvý zápas pod holým nebom? V roku 1991 hostili hokejisti LA Kings newyorských jazdcov v Las Vegas. Pre organizátorov bolo dosť náročné udržať ľad vo vysokých nevadských horúčavách.

Stanley Cup skončil v pahrebe

V roku 1962 vyhrali Stanley Cup hokejisti Toronta Maple Leafs. Boli vo veľkej eufórii a radosť nemala konca kraja. Mnohí si možno ani neuvedomovali čo robia a Stanley Cup hodili do ohňa. Viete si predstaviť akú škodu to narobilo? A tak sa museli „javorové listy“ potom poriadne buchnúť po vačku za opravy.

Aj majster tesár sa utne

Pri gravírovaní na Stanleyho pohár sa vyskytlo hneď niekoľko preklepov či chýb. Víťaz z roku 1972 Boston Bruins tam má už niekoľko rokov vyrytý názov „Bqstqn Bruins“. New York Islanders tam má názov „Ilanders“. Skomoleniu sa nevyhli ani hokejisti ako Kris Versteeg, Adam Deadmarsh či Dickie Moore.

Nula na drese

Ak ste si mysleli, že najmenej bežné číslo nosil na drese Wayne Gretzky (99), nie je tomu tak. V skutočnosti iba jeden hráč nosil na drese nulu. Je ním Neil Sheehy, ktorý hrával za Hartford Whalers.

Ale neostaneme len pri jednej, dokonca brankári Martin Biron a John Davidson mali rovno dve.

Klub v rukách mafie

Predtým než New York vstúpil do ligy, v roku 1926 existoval ešte jeden klub - New York Americans. Ten vlastnil jeden z najväčších gangstrov New Yorku Bill Dwyer, ktorý používal ilegálne peniaze na nákupy cez klub a podplácal rozhodcov. V klube skončil po sezóne 1935-36.

Prečítajte si aj: VIDEO Jeden krajší ako druhý: 5 gólov v ktorých hral dôležitú rolu čas

Stanley Cup v striptízovom bare, hneď dvakrát

Tradíciu výletov trofeje zaviedli v roku 1996 a do histórie vošlo švédske sídlo Örnsköldsvik vďaka charizmatickému Petrovi Forsbergovi po triumfe nového klubu NHL Colorado Avalanche. Mark Messier oslavoval víťazstvo po svojom. Trofej vzal do striptízového klubu a to dokonca po dva razy. K tomu už niet, čo dodať.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, thesportster.com

Diskusia

Podobné články