Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Francúzsko čaká rozlúčka s MS i dvomi reprezentačnými oporami

PARÍŽ - V pondelok o 20:15 sa domáci Francúzi stretnú so Slovinskom. Pre oba celky pôjde o posledný duel na šampionáte.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Francúzsko po nedeľňajších výsledkoch už nemôže postúpiť do štvrťfinále. Slovinsko po prehre s Bieloruskom stratilo akúkoľvek šancu na záchranu v elitnej kategórii.

Napriek tomu to bude špecifický zápas minimálne pre dvoch hokejistov domácich. S reprezentačnou kariérou sa budú lúčiť brankársky veterán Cristobal Huet a taktiež dlhoročný kapitán Laurent Meunier .

41-ročný Huet sa prvýkrát predstavil na seniorskom šampionáte už v roku 1997. Brankárskou jednotkou reprezentácie sa stal od MS 2000 v Petrohrade. Chytal spolu na trinástich šampionátoch A-kategórie a na dvoch 1. divízie. Hral aj na ZOH 1998 v Nagane a ZOH 2002 v Salt Lake City. Je držiteľom Stanley Cupu zo sezóny 2009-10, keď bol rezervným brankárom Chicaga Blackhawks. V NHL pôsobil predtým aj v Montreale a v Los Angeles. Aktuálne hráva vo švajčiarskej NLA za Lausanne HC.

38-ročný útočník Meunier reprezentoval Francúzsko na všetkým MS od roku 1999 s výnimkou MS 2004, či už v najvyššej alebo v nižšej kategórii. Hral aj na ZOH 2002. Kapitánom reprezentačného mužstva je od MS 2005. Počas svojej kariéry hrával vo francúzskej, švajčiarskej, nemeckej a krátko i vo švédskej lige. Momentálne pôsobí v tíme La Chaux-de-Fonds vo švajčiarskej NLB.

Len do konca MS 2017 : Tipnite si na Majstrovstvá sveta v hokeji v Tipsporte a získajte bonus až 999 € a 5 € zadarmo na vaše prvé stávky!
Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články