Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Výhry striedali prehry: Vybrali sme tie najlepšie zápasy našej reprezentácie proti USA

BRATISLAVA - Slovensko čaká ďalší náročný súper - výber Spojených štátov amerických. Na majstrovstvách sveta sme sa spolu stretli hneď niekoľkokrát. Zaspomínajme si spoločne na tie najlepšie zápasy našej reprezentácie proti USA.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

MS 1996: USA – SVK 4:3

Na tomto turnaji sa prvýkrát zúčastnilo Slovenské národné hokejové mužstvo. Víťazom tohto turnaja sa stalo Česko, ktoré zdolalo vo finále Kanadu 4:2.

Prečítajte si aj: Jedna z najväčších hviezd šampionátu sa čoskoro vráti na ľad

MS 2000: SVK – USA 4:1

USA bolo veľkým favoritom a hneď sa dostalo do vedenia. No čo naši hokejisti predviedli na začiatku druhej 20 minútovky, na to Američania dlho nezabudnú. Už po 23 sekundách sa zaskvel gólom Šatan, o necelé dve minúty nás poslal do vedenia Hreus a v čase 24:00 Plavucha zvyšoval už na 3:1. USA začalo byť nervózne. Naši hrali neskutočný zápas a v 50 minúte Ľubo Bartečko okorenil naše historické víťazstvo štvrtým gólom do súperovej siete. Stalo sa to, čo nik neočakával. Slovensko sa prvýkrát v histórii samostatného hokeja dostalo do semifinále a získalo strieborné medaily.

MS 2001: SVK – USA 1:3

Na týchto majstrovstvách sveta sme postúpili do štvrťfinále, v ktorom sme podľahli Česku 2:0. Obsadili sme konečné 7. miesto.

MS 2004: SVK –USA 0:1sn

Na majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v Česku sa naša reprezentácia umiestnila na 4. mieste, keď podľahla USA nešťastne 1:0 sn.

MS 2007 USA – SVK 4:2

Slovensko sa na šampionáte v Moskve dostalo do štvrťfinále, kde narazilo na silné Švédsko. Zápas sme prehrali 7:4 a obsadili 6. miesto.

Prečítajte si aj: Len do konca MS 2017 : Tipnite si na Majstrovstvá sveta v hokeji v Tipsporte a získajte bonus až 999 € a 5 € zadarmo na vaše prvé stávky!

MS 2012: SVK – USA 4:2

Na týchto majstrovstvách sa po prvýkrát hralo podľa nového formátu. Šestnásť účastníkov bolo rozdelených do dvoch základných osemčlenných skupín na rozdiel od doterajších štyroch štvorčlenných. V nich sa stretli každý s každým, čo znamenalo pre každý tím sedem zápasov. Prví štyria z oboch skupín postúpili do štvrťfinále, pre ostatné tímy sa MS končili s tým, že poslední z oboch skupín zostúpili do I. A divízie.

MS 2013: SVK – USA 4:1

Slovensko vypadlo vo štvrťfinále, keď podľahlo Fínsku 4:3. Obsadilo 8. miesto.

MS 2015: SVK – USA 4:5pp

Slovensko obsadilo 9. miesto.

MS 2016: SVK – USA 3:2pp

Zverenci trénera Zdena Cígera síce zdolali výber USA 3:2 po predĺžení, do vyraďovacej časti sa však kvalifikovali hokejisti USA. Na postup do štvrťfinále potrebovali Slováci získať všetky tri body. Najlepšími hráčmi zápasu boli Tyler Motte a brankár Július Hudáček.

MS 2017: SVK – USA ?

Náš tip:

Tipujeme prehru 2:4
Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články