Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cíger určil brankára proti Talianom: Rozhodli sme sa na základe výkonov v príprave

KOLÍN - Sobota - proti Talianom odštartuje v bránke J. Hudáček
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskí hokejisti nastúpia na svoj prvý zápas na MS v sobotu 6. mája o 16.15 h v bránke s Júliusom Hudáčkom. Ich súpermi budú Taliani, ktorí sa do elitnej kategórie vrátili po tom, čo ju opustili v roku 2014. Práve k Minsku sa viaže predchádzajúce meranie síl. Výsledok 4:1 pre slovenské farby vtedy v šiestom zápase základnej skupiny znamenal definitívnu záchranu v elite. Teraz sa duel proti Talianom skloňuje ako kľúčový po všetkých stránkach.

Prečítajte si aj: Najštedrejšie MS v hokeji: 10 EUR pre každého nového hráča!

Slovenskí hokejisti majú s Talianmi pozitívnu bilanciu, keď zo 17 zápasov vyhrali 12 a prehrali 4. Zo štyroch slovenských strelcov z predchádzajúceho minského súboja je v Kolíne iba Michel Miklík, okrem ktorého si spomínaný zápas pamätajú aj Marcel Haščák, Dávid Skokan, Peter Čerešňák, Andrej Šťastný a brankári Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček.

Práve Július Hudáček dostane od trénerov dôveru v prvom zápase šampionátu. Ako náhradník bude pripravený Ján Laco. "Rozhodli sme sa tak na základe Julových výkonov v príprave, ale aj po sledovaní talianskych presiloviek. Tie im v prípravných zápasoch celkom vychádzali a ich hráči strelili viacero gólov z priestorov, ktoré by Julo Hudáček ako brankár chytajúci v opačnom garde mal pokryť lapačkou," uviedol tréner brankárov Peter Kosa.

Prečítajte si aj: Taliani naši prvým súperom, po dlhom čase majú svoju mentalitu

Tréner Zdeno Cíger si uvedomuje dôležitosť prvého zápasu a proti Talianom ho nečaká jednoduchý zápas. Ani fyzicky, ani psychicky. "Už sme sa adaptovali a tešíme sa na turnaj. Proti Talianom musíme byť disciplinovaní a to ja stále opakujem. Bude treba trpezlivosť i kolektívnu hru. Musíme byť lepší vo všetkých situáciách a nespoliehať sa iba na jednu vec. Bude potrebné sa sústrediť na vlastnú hru, iba tak môžeme byť úspešní," uviedol tréner Zdeno Cíger.

Predpokladaná zostava SR: J. Hudáček (Laco) - Čajkovský, Sersen, Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Trška, Šedivý - Skokan, L. Hudáček, Dravecký - Miklík, Bližňák, Haščák - Hrnka, Cingeľ, Kudrna - Skalický, Suja, Šťastný

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články