Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prvá liga v budúcej sezóne so zaujímavými novinkami

SHL
Bratislava 2. mája (TASR) - Druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku (1. hokejová liga) vstúpi do sezóny 2017/2018 s viacerými významnými zmenami.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Asi najpodstatnejšou novinkou je pravdepodobné rozšírenie počtu účastníkov na dvanásť tímov. Zo súťaže síce odstúpil B-tím MHC Martin, prihlášku do 1. ligy akceptovali víťazom 2. ligy MHK Dubnica nad Váhom a MHK Humenné. Okrem toho by sa mali predstaviť v súťaži aj hokejisti HC Bratislava a tiež HK Orange 20, všetci však musia splniť podmienky pre účasť v lige.

Záujem o účinkovanie v súťaži mali aj celky Piešťan a Brezna, licenciu vedenie súťaže poskytne reprezentačnému tímu do 20 rokov. "Chceme, aby HK Orange 20 odohral plnú porciu zápasov a naplno sa zapojil do ligy. Do play off by ale pravdepodobne postúpiť nemohol. Ešte o tom budeme hovoriť. Bratislava podľa mojich informácií ide do toho, Dubnica taktiež a uvidíme, ako sa k tomu postaví Humenné. Poslednú ponuku dostane spomínaná reprezentácia do 20 rokov. Keď ju neprijme, potom budeme rozmýšľať nad iným tímom," povedal pre oficiálnu stránku súťaže viceprezident 1. ligy František Pulščák.

Zmenou je tiež zavedenie minimálneho počtu hráčov do 23 rokov a limitovania legionárov v tímoch. "Pôvodný návrh sme spolu s pánom Ľuptákom upravili, a teda každý tím bude povinný nasadzovať do zápasov minimálne siedmich hráčov do 23 rokov a najviac troch legionárov. Kluby náš návrh schválili a schválil ho aj Výkonný výbor SZĽH. Ako protihodnotu dostane každý prvoligista desaťtisíc eur na nákup hokejok. Naším zámerom je ligu omladiť, keďže veľa hráčov končí s hokejom už v juniorskom veku, pričom tu máme veľa cudzincov a naši hokejisti v kluboch nehrávajú. Preto bude musieť toto pravidlo dodržiavať každý. Podmienky sa do začiatku súťaže ešte môžu dopĺňať a upresňovať. Každý mesiac máme stretnutie, kde to budeme vyhodnocovať. Máme vytvorený nejaký projekt a chceme, aby sa k nám pridala aj extraliga, najmä čo sa týka limitu na počet legionárov," dodal Pulščák o chystaných zmenách.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články