Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zúčastní sa sympatický český klub Spengleru Cupu aj druhýkrát v rade?

HRADEC KRÁLOVÉ - Klub najvyššej českej hokejovej súťaže HK Mountfield Hradec Králové by sa mohol zúčastniť prestížneho Spengler Cupu aj druhýkrát po sebe.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spomínaný tím sa stal prekvapivým účastníkom v roku 2016, ale rozhodne nesklamal. Pri svojom prvom štarte v Davose na úvod porazil Avtomobilist Jekaterinburg, no následne podľahol Luganu a vo štvrťfinále aj Kanade, neskoršiemu víťazovi.

Určite však nesklamal a zanechal výraznú stopu, ku ktorej pomohla aj skupina slovenských hokejistov - Pavol Rybár, René Vydarený, Martin Štajnoch, Roman Kukumberg a Rastislav Dej.

Prečítajte si aj: V Brynäs skončila pätica hráčov, medzi nimi aj slovenský útočník

Vedenie Hradca Králové pred začiatkom ročníka 2017/18 priviedlo už niekoľko zaujímavých mien a to hlavne kvôli náročnosti sezóny, pretože okrem extraligy sa klub zúčastní aj Ligy majstrov a vylúčená nie je účasť na spomínanom turnaji vo švajčiarskom Davose.

Toho by sa mohli zúčastniť ďalší slovenskí hráči, nakoľko z HC´05 iClinic Banská Bystrica prišli Tomáš Zigo s Mislavom Rosandičom, zo Sparty Praha dorazil Lukáš Cingel a posilou sa stal aj obranca Dominik Graňák.

Prečítajte si aj: Janus končí v Litvínove, chce pokračovať v inej krajine

Prestížny turnaj sa spomína aj v príchode zadáka Pavlíka, ktorý naposledy pôsobil v Litvínove: "Dal prednosť Hradcu. Rolu v tom hrá aj Liga majstrov a Spengler Cup," povedal pre stránku Vervy generálny manažér Róbert Kysela.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcverva.cz, mountfieldhk.cz

Diskusia

Podobné články