Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiarske levy prepustili šesť hráčov: Medzi nimi aj nórska hviezda či známy obranca

ZÜRICH - Celkovo šesť hráčov skončilo vo švajčiarskom tíme z najvyššej súťaži NLA ZSC Lions.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

34-ročný útočník Ryan Shannon pôsobil v klube posledných päť sezón, po ktorých sa rozhodol ukončiť kariéru. Na svojom konte má cez tristo duelov v NHL a v zbierke titul zo Švajčiarska, ako aj Stanley Cup z roku 2007, kedy triumfoval s Anaheimom Ducks.

Morris Trachsler a Dominik Diem odchádzajú do klubu EHC Biel, nádejný len 20-ročný obranca Jonas Siegenthaler sa vracia do organizácie Washingtonu Capitals, ktorý ho v roku 2015 draftoval. Nastupovať by od začiatku ročníka 2017/18 mal najprv na farme v Hershey.

Zatiaľ ale nie je jasné, čo bude ďalej s dvojicou Patrick Thoresen a David Rundblad. Isté ale je, že zmluvu predĺžil iný Švéd a síce útočník Mattias Sjögren.

Nórsky útočník Thoresen patrí k najlepším nórskym hráčom posledných rokov a je pravidelným reprezentantom tejto severskej krajiny. Krídelník má už 33 rokov a na konte taktiež bohaté skúsenosti z NHL, KHL alebo SHL. S Ufou a Petrohradom získal dokopy dvakrát Gagarinov pohár. V tejto sezóny nazbieral 49 bodov (19+30).

Posledným do partie je švédsky zadák David Rundblad. Ten získal 32 kanadských bodov, vynikal hlavne v asistenciách, ktorých nazbieral až 24. Vo svojom životopise má aj pôsobenia v NHL. Draftovalo ho St.Louis, kde sa nepresadil a neuspel ani v Ottawe, Arizone a Chicagu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, swisshockeynews.sk

Diskusia

Podobné články