Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Banská Bystrica oslavovala majstrovský titul: Plné námestie, bujará zábava aj potoky šampanského

BANSKÁ BYSTRICA – Pod Urpínom to v pondelok žilo. Hráči HC´05 iClinic Banská Bystrica priviezli trofej pre víťaza Tipsport ligy za sezónu 2016/17 na Námestie Slovenského národného povstania, kde ich už čakali tisíce fanúšikov. Tí centrum mesta totálne zaplnili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jazda otvoreným autobusom začala o 16:00 spred zimného štadióna. Následne hráči vyšli po jednom na pódium, kde sa oslavovalo spoločne s priaznivcami. Ako to všetko vyzeralo najlepšie zistíte na vložených videách, ktoré zachytávajú celý priebeh osláv.

Po príchode hráčov bol každý jeden vyhlásený menom a vyšiel na pódium. Následne kapitán Tomáš Surový zdvihol pohár nad hlavu.

Hráči si následne s ľuďmi pod pódiom zaskandovali niekoľko známych pokrikov. Veľmi pekným momentom bolo, keď dav začal sám od seba kričať meno tragicky zosnulého bývalého hráča „baranov“ Miroslava Hlinku.

Po necelej hodine nasledovala autogramiáda, ktorá skončila až po desiatej večer. Potom nasledovali ďalšie oslavy až do skorého rána.

Nám sa samozrejme podarilo porozprávať sa s niekoľkými hráčmi, ktorí sa po tejto sezóne môžu chváliť ziskom zlatej medaily z Tipsport ligy.

Jason Bacashihua: "Je to úžasné. Mesto aj fanúšikovia si tento titul zaslúžili a špeciálne po dvoch posledných sezónach, kedy klub prehral vo finále. Tento deň je proste neskutočný, je úžasné oslavovať s toľkýmito ľuďmi. Každý deň od soboty je to veľká oslava, pretože takéto momenty neprichádzajú v kariére hokejistu až tak často. Vyhrať titul je vždy špeciálny moment. Je to veľká zábava, som veľmi šťastný a užívam si to plnými dúškami. Autogramov som dnes rozdal veľmi veľa, ale vôbec mi to nevadí, keďže je to pre týchto skvelých fanúšikov."

Mathew Maione: "Je to neuveriteľné. Stačí sa len pozrieť na týchto skvelých fanúšikov, s ktorými sa dnes máme možnosť stretávať a ktorí nás podporovali počas celej sezóny. Podpisom som rozdal veľmi veľa, dalo by sa to počítať na tisíce. Niečo viem aj po slovensky, snažím sa nejaké základy učiť, ale spoluhráči sa so mnou rozprávajú angličtinou. Poznám frázy typu ako sa máš, dobre, čo si robil včera, čo budeš robiť zajtra a podobné. Nič extra zábavné alebo šialené sa od soboty nestalo, ale v tento čas si oslavy všetci užívame naplno. Ešte neviem či ostanem aj na budúcu sezónu, teraz sa snažím užívať si tieto krásne momenty."

Jordan Hickmott: "Je to tu úžasné. Títo fanúšikovia boli skvelí celý rok, takže je super, že teraz môžeme osláviť titul s nimi na námestí. Bolo niekedy neuveriteľné, ako podporovali náš tím a preto si vážime, že dnes prišli v takomto počte. Autogramy už ani neviem spočítať, toľko ich bolo. Na tom, koľko som ich rozdal, však nezáleží. Ako som povedal, ide o to, že sme sa stretli s fanúšikmi a oslavujeme titul s nimi. Od soboty oslavujeme ako tím, je skvelé vidieť toto mesto šťastné. Som na to hrdý. Ešte neviem, čo sa stane na budúcu sezónu, ale ak by som tu mohol ostať, tak by som bol rozhodne šťastný."

Brock Higgs: "Je to úžasné. Ako som v Banskej Bystrici tak sa mi tu páči prakticky všetko. Fanúšikovia, tento dnešný dav, organizácia, tím... Všetci sa snažia ísť po správnej ceste. Myslím, že títo ľudia aj teraz ukazujú, že sa to darí. Je to proste neuveriteľné. Fanúšikovia milujú tento klub a rovnako tak aj mesto. Môj čas tu na Slovensku je úžasný a som hrdý, že sme vyhrali titul pre týchto ľudí. Uvidíme či ostanem, nie je to len na mne. Dúfajme ale, že áno, pretože som si to tu zamiloval. Som tu síce len niečo cez tri mesiace, ale tento čas bol úžasný. Od soboty sa toho stalo dosť. Existuje jedno video, kde sa snažím zodvihnúť pohár, ale spadol som, keďže ten pohár je veľmi ťažký. Ešte mám zážitky, kde bolo veľa šampanského, takže sa veľmi bavíme."

Ty Wishart: "Bolo to absolútne fantastické. Mali sme skvelé stretnutie s fanúšikmi, ktorí nás tu všetkých mohli vidieť a my s nimi osláviť tento veľký úspech. Nemám absolútne tušenie, koľko autogramov som dal, ale určite budem pokračovať, kým budú ľudia stáť v rade. Mám skvelú náladu. Ako by som mohol nemať, veď sa len pozrite na týchto ľudí. Určite tu chcem zostať aj pre ďalší ročník. Toto miesto, je úžasné. Je to nádherné mesto, kde žijú skvelí ľudia."

Tomáš Zigo: "Je to super. Sme radi, že nám to vyšlo, ľudia musia byť tak isto. Máme titul, takže si to môžeme užívať spoločne. Viac sa nedá dosiahnuť. Bolo to pre mňa prvýkrát. Trochu sme mali možno pred vstupom na pódium trému, ale fanúšikovia nás prišli povzbudiť aj sem, takže je to super. Užívali sme si to. Neviem povedať presne, ako dlho budú ešte oslavy trvať. Je to však prvýkrát, takže si to musíme užiť naplno a dať do toho všetko."

Michal Handzuš: "Bolo to super, prišlo plné námestie. My sme si to užili, dúfam, že aj ľudia. Ak by som to mal porovnať s oslavami Stanley Cupu, tak tie emócie sú podobné, ale predsa len je Chicago väčšie mesto, čiže bolo tam oveľa viacej ľudí. Je však krásne vyhrať akúkoľvek trofej. Koľko autogramov som rozdal sa ani nedá spočítať."

Branislav Kubka: "Veľmi ma prekvapilo toľko veľa ľudí, nečakal som, že to bude až také veľké. Na tom pódiu som mal trochu zimomriavky na chrbte, ale bolo to super. Oslavy si v sobotu pamätám matnejšie. V nedeľu to bolo dobré a v pondelok, po tejto, autogramiáde, uvidíme, ale určite to bude super. Na litre sa alkohol počítať nebude, teda dúfam. Pivo nepijem, lebo ma bolí hrdlo."

Videonávrat k sobotnému piatemu finále

ANKETA: Je HC´05 iClinic Banská Bystrica zaslúženým majstrom?

  • Áno

    90%

  • Nie

    10%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove, Video: Branislav Račko

Diskusia

Podobné články