Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rob Blake stále verí Gáboríkovi: Bol zranený, dostane šancu sa ukázať

NHL
LOS ANGELES - Gáborík sa podrobil operácii, v LA dostane novú šancu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Gáborík sa podrobil operácii a z dôvodu rekonvalescencie nestihne prípravný kemp Los Angeles Kings pred budúcou sezónou NHL. Generálny manažér kalifornského klubu Rob Blake však dodal, že Kings s 35-ročným útočníkom naďalej počítajú a v mužstve zostáva.

Na tlačovej konferencii pri príležitosti menovania Johna Stevensa do pozície hlavného kouča LA sa novinári pýtali na budúcnosť slovenského útočníka i ďalších hráčov, ktorí v uplynulej základnej časti nepresvedčili. "Gáborík mal zdravotné problémy, takže nemohol hrať na sto percent. Povedzme to tak, že od nás dostane šancu na štart s čistým štítom. Vieme, že sa podrobil operácii, budeme sa s ním o tom rozprávať. Mimo hry bude do začiatku prípravného kempu, pravdepodobne aj dlhšie," uviedol podľa webu sports.yahoo.com Blake, ktorého do funkcie GM losangeleského klubu vymenovali pred dvoma týždňami.

Prečítajte si aj: Rakúšania porazili Maďarov a zamotali postupovú matematiku v boji o A-kategóriu MS

Gáborík sa zranil na vlaňajšom Svetovom pohári a vynechal 21 zápasov základnej časti. Ani po návrate sa nedokázal dostať do solídnej formy, v 56 zápasoch dosiahol 10 gólov a 11 asistencií, niekoľko duelov sledoval z tribúny v pozícii náhradníka. Sezónu predtým mal bilanciu 12+10. Zámorskí novinári špekulovali, že druhým dôvodom pre vykúpenie spod zmluvy by mohla byť výška jeho platu. Nasledujúca sezóna bude štvrtou z kontraktu na sedem rokov na 34,125 milióna amerických dolárov, zarobí v nej 4,875 milióna USD.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články