Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan sa z KHL nechystá, Široký sa nečuduje záujmu o najúspešnejší a najatraktívnejší klub

KHL
BRATISLAVA - Hokejový HC Slovan Bratislava má napriek nepostupu do play off KHL za sebou zaujímavú a poučnú sezónu, ktorú vedenie klubu nehodnotí negatívne. V rozhovore pre oficiálny ligový web to uviedol člen predstavenstva HC Slovan Bratislava a.s. Juraj Široký ml.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Široký junior potvrdil, že trénerom jediného slovenského účastníka v medzinárodnej súťaži bude aj v budúcej sezóne Miloš Říha. V interview ďalej pripomenul, že slovanisti boli v boji o play off až do úplneho záveru. "Pre Slovan to bola zaujímavá a poučná sezóna. Základný cieľ – postup do play off – sa síce nepodarilo splniť, ale v hre o postup sme boli prakticky až do záverečnej série zápasov. Získali sme 85 bodov, čo by nám na postup stačilo vlani alebo aj v tejto sezóne vo Východnej konferencii. Vzhľadom na celý rad okolností, ktoré nás počas sezóny postihli, nehodnotíme túto sezónu negatívne. Naši fanúšikovia sa hokejom bavili v drvivej väčšine zápasov a to je najdôležitejšie," vravel pre khl.ru.

Rozhodujúcim faktorom nepostupu do vyraďovacích bojov bol podľa neho vysoký počet absentujúcich hráčov. "V jednom momente – počas decembrového výjazdu do Minsku a Helsínk – sme mali na zozname zranených až 14 hokejistov. Približne rovnaký počet bol schopný nastúpiť do zápasu. To som za celú dobu, čo robím v hokeji, nezažil. Absentovali nám kľúčoví hráči, ktorí mali byť lídrami mužstva. Sezónu sme v podstate dohrali bez prvej formácie (Meszároš, Ďaloga, Smoleňák, Viedenský, Nedorost). Mali sme tiež zložitý žreb. Vzhľadom na rôzne športové a kultúrne podujatia v našej domovskej multifunkčnej aréne sme v prvej polovici základnej časti odohrali doma len desať z tridsiatich zápasov. Na prelome decembra a januára sme stratu v dlhej domácej sérii takmer dohnali, ale už bolo neskoro," pokračoval Široký ml.

Priznal, že sezónu ovplyvnili aj medializované finančné problémy. "Musím otvorene priznať, že pre klub ako je Slovan Bratislava, ktorý sa musí spoliehať na podporu veľmi obmedzeného ekonomického trhu, akým je Slovensko, je KHL veľmi drahá a finančne náročná súťaž. Naši sponzori a reklamní partneri si nemôžu dovoliť podporovať klub v takom objeme, ako je podporovaná väčšina ruských klubov v súťaži. Našou silnou stránkou je divácka podpora. V sezóne sme mali štvrtú najvyššiu priemernú návštevnosť. Pred Vianocami sme sa dostali do finančných problémov, keď sme mali podlžnosti voči hráčom vo výške troch mesačných platov. Príchodom nového hlavného partnera sa tieto problémy vyriešili. V súčasnosti robíme všetko pre to, aby sme dokázali bez väčších problémov odohrať celú ďalšiu sezónu 2017/18."

Po ďalšom nepostupe do play off sa ozvali hlasy, aby sa "belasí" vrátili do domácej Tipsport Ligy. Široký mladší však tvrdí, že pre Slovan je jednoznačnou prioritou zotrvanie v KHL. "Je pochopiteľné, že sa z prostredia vedenia najvyššej slovenskej súťaže pravidelne v médiách ozývajú hlasy, aby sa Slovan vrátil z KHL do tejto súťaže. Rozumiem im. Slovan je historicky najúspešnejší a najatraktívnejší hokejový klub na Slovensku. Každý na Slovensku ho chce vidieť a poraziť. Odchodom Slovana do KHL sa všeobecne znížila úroveň slovenskej ligy, poklesli návštevy, pretože Slovan dokázal vypredať všetky štadióny. Pre Slovan je však jednoznačnou prioritou pre najbližšiu sezónu, ale aj ďalšie roky, zotrvať v KHL. Slovan sa môže ďalej rozvíjať a rásť iba v KHL. Nevylučujem však, že ak nám to finančné možnosti dovolia, uvažujeme v budúcnosti o vytvorení afiliačného tímu "Slovan B", ktorý by sa uchádzal o miesto v Tipsport lige," dodal Juraj Široký ml. pre khl.ru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články