Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Lamper prežíva najlepšie pocity v živote, Matoušek verí v čo najdlhšie oslavy

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpínom sa oslavuje prvý titul v histórií klubu. Hráči a aj fanúšikovia mali po sobotnom zápase dlhú noc, ale oslavy nekončia. Najbližšie je na programe v pondelok 24.4. o 16:00 autogramiáda na Námestí SNP.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Veľmi dôležitou súčasťou tímu bol Patrik Lamper. Tento rodák z Banskej Bystrici nepatrí medzi najväčšie hviezdy, ale tréner Vladimír Országh si na ňom váži jeho obetavosť a ochotu riskovať aj zdravie pre dobro mužstva: "Nikdy som sa tak netešil ako teraz. Je to najkrajší pocit, aký som kedy zažil. Môžeme povedať do tretice všetko dobré. Dvakrát po sebe nám to nevyšlo. Ten titul sme si už ale naozaj zaslúžili," povedal šťastný Lamper po piatom finále.

"Od začiatku sme boli úžasná partia. Ten v takýchto ťažkých zápasoch rozhoduje a ja som nikdy nepochyboval o tom, že sa nám podarí získať titul. Psychológ Peťo Bielik nám veľmi pomohol. Na sedeniach hovoril aby sme boli sebavedomí, ničoho sa nebáli a na ľade nechali všetko. Potom si užijeme zaslúženú slávu. Vyšlo to. Sen sa stal skutočnosťou. Pre mňa je to veľké zadosťučinenie. Od malička sa hokeju venujem a teraz sa mi podarilo niečo veľké," nevedel vynachváliť svoje pocity Lamper.

"Titul je v správnych rukách. Možno boli aj pochybnosti, ale série s Novými Zámkami a Martinom boli dosť ťažké. Nitra ušetrila viac síl, ako my, keďže išla bez prehraného duelu, avšak už v prvom vo finále musela prehrýzť prehru," pokračoval obranca Mislav Rosandič, pre ktorého to bol prvý majstrovský titul: "Veľmi si ho vážim, hlavne preto, že je to v Banskej Bystrici, kde mám priateľku a vedel by som si predstaviť bývať tu do konca života."

dodal Rosandič.

Aj Tomáš Matoušek mal z víťazstva v lige obrovskú radosť. Taktiež hráč na "čiernu robotu" vie strieľať aj dôležité góly a je pevnou súčasťou tímu spod Urpína. V sérii s Novými Zámkami utrpel zranenie rebier, ale aj so sebazaprením sa na ľad vrátil veľmi rýchlo. Teraz si môže užívať obrovskú radosť.

"Je neskutočné získať titul. Navyše, pred vlastnými fanúšikmi. Verím, že ľudí to teší rovnako, ako nás. V Bystrici je zvykom, že sa každý rok spraví výborná partia a rovnako tomu bolo aj teraz," povedal.

Posledná séria sa teda inak, ako kladne, zhodnotiť ani nedá: "Vyhrali sme ju, takže ju hodnotím len pozitívne. Bola však veľmi náročná. Myslím si, že sme to zlomili v Nitre a doma sme to potvrdili," pokračoval.

"Neviem, aké dlhé budú oslavy, ale verím, že čo najdlhšie," dodal.

ANKETA: Je HC´05 iClinic Banská Bystrica zaslúženým majstrom?

  • Áno

    90%

  • Nie

    10%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články