Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pre Cháru a Marinčina sa play off skončilo

NHL
Washington 24. apríla (TASR) - Pre hokejistov Bostonu Bruins aj Toronta Maple Leafs sa v noci na pondelok skončila sezóna NHL. Boston s kapitánom Zdenom Chárom podľahol v domácom šiestom stretnutí štvrťfinále play off Východnej konferencie Ottawe Senators 2:3 po predĺžení. Toronto, za ktoré nastúpil aj Martin Marinčin, nestačilo na vlastnom ľade na Washington Capitals 1:2 po predĺžení a oba tímy prehrali série 2:4 na zápasy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Washington s Ottawou doplnili zoznam postupujúcich do 2. kola, Capitals sa v konferenčnom semifinále stretnú s obhajcom titulu Pittsburghom, Ottawa narazí na New York Rangers.

Zo Slovákov zostal v hre o Stanleyho pohár iba obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton si zmeria sily s Anaheimom. Druhú dvojicu semifinále Západnej konferencie tvoria Nashville a St. Louis. Chára s Marinčinom sú tak voľní pre potreby národného tímu na MS. Marinčin už dávnejšie sľúbil, že po konci klubovej sezóny v zámorí posilní reprezentačné mužstvo. Svoju účasť na svetovom šampionáte nevylúčil v predbežnom rozhovore ani Chára. Už v základnej časti však hral s drobnými zraneniami, pred mesiacom odhadoval svoj štart na MS 50 na 50.

Aj šiesty duel série medzi Boston a Ottawou rozhodol jediný gól a štvrtýkrát padol v predĺžení. "Senátorov" poslal do 2. kola krídelník Clarke MacArthur, ktorý v presilovke potrestal vylúčenie Davida Pastrňáka. V 67. minúte zakončil kombinančnú akciu presnou strelou z medzikružia. "Je to skvelý pocit. Samozrejme, najdôležitejšie je, že sme sa vyhli siedmemu zápasu. Boston má odolný tím, ktorý dokázal siahnuť na dno síl, hoci mu chýbali viacerí zranení hráči. Je super, že sme sériu ukončili už teraz," povedal MacArthur. "Medvedi" hrali v play off bez štyroch stabilných obrancov a tri zápasy aj bez centra druhej formácie Davida Krejčího. "Taký je už hokej. Nanešťastie nám chýbalo niekoľko hráčov, napriek tomu som veľmi hrdý na to, ako sme bojovali. Nikdy sme sa nevzdali. Nemáme sa za čo hanbiť, ani sa nemusíme ľutovať pri takom vysokom počte zranení," uviedol Chára pre nhl.com.

šieste zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Toronto 1:2 Washington (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) pp

Góly: 48. Matthews (Rielly, Hyman) – 53. Ma. Johansson (Eller, Orpik), 67. Ma. Johansson (Williams, Carlson)

/konečný výsledok série: 2:4/ postupuje Washington

Boston 2:3 Ottawa (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1) pp

Góly: 19. Stafford (Marchand, McAvoy), 42. Bergeron (Marchand, C. Miller) – 24. B. Ryan (Brassard, E. Karlsson), 29. Turris (Dzingel), 67. MacArthur (B. Ryan, Brassard)

/konečný výsledok série: 2:4/ postupuje Ottawa

dvojice 2. kola play off

semifinále Východnej konferencie

Washington - Pittsburgh

New York Rangers - Ottawa

semifinále Západnej konferencie

Anaheim - Edmonton

Nashville - St. Louis

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články