Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Országh so Zedníkom si sľúbili, že v Banskej Bystrici raz niečo vyhrajú: Podarilo sa

BANSKÁ BYSTRICA - Na štvrtýkrát im to vyšlo. Vladimír Országh s Richardom Zedníkom siahali na titul ešte ako hráči Zvolenu v roku 2005, no vo finále ich porazil Slovan. Pred dvomi rokmi, už ako tréneri, neuspeli s Košicami, minulú sezónu proti Nitre, ale teraz sa to podarilo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obaja predstavujú skvelú budúcnosť pre slovenský hokej, pretože ako mladí tréneri môžu ešte veľa dokázať. Országh v úlohe hlavného, Zedník (možno zatiaľ) ako asistent. Historický titul je zaslúženou odmenou (nielen) ich práce: "Chceli sme aby, si naši fanúšikovia užili titul doma, keďže sme tu boli dvakrát po sebe druhí. Vtedy sme videli ako trofej dvíha súper. Celú sezónu sme tvrdo pracovali, čiže som veľmi šťastný," povedal Országh po zápase.

"Vyhral som majstrovstvá sveta, súťaž vo Švédsku, ale domáci titul v rodnom meste na tomto ľade je niečo úplne iné. Som rád, že sa mi to podarilo aj s Michalom Handzušom a Rišom Zedníkom a všetkým sa nám to splnilo," pokračoval nadšený kouč, ktorý tvrdí, že séria sa začala lámať na ľade súpera.

"Dve ťažké prehry vzali Nitre veľa síl a nám to dnes padalo. Víťazstvá na súperovom ľade boli zlomové."

Richard Zedník taktiež neskrýval skvelé pocity a oslavy si naplno užíva: "Emócie takto po zápase sú fantastické a ešte keď to vyhráte doma, tak je to super. Vo štvrtom zápase sme Nitru zlomili a aj dnes bolo vidieť, že neverili, že by to mohli otočiť," povedal.

Porovnávať úspechu počas kariéry hráča a trénera ale nechce: "Je to môj prvý titul na trénerskej lavičke. Je to iné, ako keď som bol hráč. Som rád, že som mohol byť v rodnom meste pri historickom úspechu. Som rád za ľudí v Banskej Bystrice," dodal.

ANKETA: Je HC´05 iClinic Banská Bystrica zaslúženým majstrom?

  • Áno

    90%

  • Nie

    10%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články