Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Uchýlili sa k drogám a prestali mať svoj život pod kontrolou, aj taký je život hokejistu!

Top
BRATISLAVA - Často si myslíme, že život hokejistu je jednoduchý a nič zlé ho nemôže postihnúť. Kto by nechcel zarábať milióny dolárov a robiť šport ktorý miluje? Avšak byť hráčom NHL má aj svoje nevýhody. Pre mnohých hráčov sa po tom, čo zavesia korčule na klinec začína peklo.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Majú pocit straty, nenachádzajú zmysel života. Jednoducho povedané, chuť po zápasoch a výhrach sa nedá ničím nahradiť. Nielen hokej, ale každý šport je pre hráča veľkou záťažou, či už fyzickou alebo psychickou. Hráči si dávajú veľký pozor na zranenia. V minulosti sa oveľa častejšie bili a nešetrili údermi do hlavy. Toto všetko má vplyv na ich ďalší život. Mnohí z nich sa po kariére uchyľujú k drogám a prestavajú mať svoj život pod kontrolou. Aj to je dôvod, prečo sa mnohí z nich dostali na tento zoznam.

7. Kevin Stevens

Mal celkom solídnu kariéru, ale mohlo to byť oveľa lepšie, keby neurobil toľko zlých životných rozhodnutí. V NHL odohral vyše 874 zápasov, zaznamenal úctyhodných 726 bodov. Najlepšie roky svojej kariéry prežil s Pittsburgom Penguins, kde hrával spoločne s Mariom Lemieux.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Neustále preukazujú svoje kvality: Títo hráči by sa určite mali vrátiť do NHL!

Po odchode do dôchodku v roku 2002 začal viditeľne priberať na váhe. V roku 2014 prišli na to, že nielenže užíva drogy, ale sa ich snaží aj predávať. Bol zatknutý a obvinený z držania a úmyslu distribuovať oxykodón, silný liek proti bolesti. Jeho bývali spoluhráči majú doteraz obavy o jeho momentálny zdravotný a psychický stav.

Kevin Stevens (vľavo)

6. Dan LaCouture

Na strednej škole to bol výnimočný hráč. V 21 zápasoch nazbieral neuveriteľných 101 bodov. Veľa času však trávil na trestnej lavici. V NHL odohral 337 zápasov a nazbieral 348 trestných minút.

V roku 2004 utrpel vážny otras mozgu a stal sa závislým na liekoch proti bolesti. Samozrejme, že to nestačilo, tak to začal miešať s alkoholom. Toto všetko spôsobilo, že sa mu rozpadlo manželstvo. V roku 2015 bol zatknutý za napadnutie a vandalizmus. Momentálne je rok "čistý ", trpí však veľkými depresiami.

5. Clint Malarchuk

Kanadský profesionálny hokejový brankár, ktorý hral v NHL v rokoch 1981 až 1992. V roku 1989 utrpel počas hry vážne zranenie.

Len pre silné povahy!

Jeho výkony klesali, tak sa rozhodol opustiť NHL. Bojoval s obsedantno-kompulzívnou poruchou a alkoholizmom. Chvíľu pôsobil aj ako tréner. V roku 2008 sa pokúsil o samovraždu.

4. Dale Purinton

Mohutný obranca v NHL hral za jediný klub New York Rangers. Odohral 181 zápasov a nazbieral 578 trestných minút. Určitý čas pôsobil aj ako tréner.

Po kariére trpel neustálymi bolesťami hlavy. Ako aktívny hráč utrpel minimálne desaťkrát otras mozgu. Na dno sa dostal v roku 2015, keď bol zatknutý za napadnutie a vlámanie. Bol odsúdený na štyri mesiace vo väzení s maximálnou ostrahou. Taktiež bol závislý na návykových látkach.

3. Marek Svatoš

V roku 2006 utrpel zlomeninu v oblasti ramena a sezóna sa pre neho skončila predčasne. V ročníku 2007/08 bol po 65 zápasoch s 26 gólmi najlepším strelcom Colorada Avalanche. Počas kariéry mal neskutočne veľa zranení.

Hokej poznačil jeho telo veľmi negatívne. Bolesť ho sprevádzala na každom kroku. Už počas hráčskej kariéry ju utlmoval liekmi. Médiá informovali aj o Marekovej jazde autom pod vplyvom alkoholu s dvojročným synom, za ktorú mu vymerali ročný podmienečný trest. Zomrel 5. novembra 2016 vo veku 34 rokov v Denveri.

2. Stephen Peat

Bývalý kanadský hokejista, draftovaný v roku 1998 tímom Anaheim Mighty Ducks. Neskôr bol vymenený do Washingtonu Capitals. Strávil tam 4 sezóny a bol známy tým, že veľa času trávil na trestnej lavici.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Hráči Pittsburghu neoslavovali len v uliciach mesta, v bazéne skončil aj Mario Lemieux!

V roku 2007 odišiel do hokejového dôchodku. Netrvalo dlho a hneď sa dostal do problémov so zákonom. Prišli prvé bitky, krádeže, útek z miesta činu, ale ani toto nebolo nič oproti tomu, čo spravil v roku 2015. Spor medzi ním a jeho otcom vyvrcholil veľkou hádkou a potom, čo si šiel jeho otec ľahnúť, dom zachvátili plamene. Bol obvinený z podpaľačstva a nechýbali ani problémy s drogami a alkoholom.

1. Ian White

White odohral 503 zápasov NHL v dresoch Toronta, Calgary, Caroliny, San Jose a Detroitu. Zaznamenal v nich 45 gólov, 179 bodov a 254 trestných minút.

Čelil dvom obvineniam z nedbalého používania alebo držania strelnej alebo zakázanej zbrane, dvom obvineniam z držania strelnej zbrane na nepovolenom mieste a jednému obvineniu zo zakázaného dovozu strelnej zbrane do Kanady. V minulosti už pritom bol zadržaný políciou. V roku 2006 jazdil v Toronte bez vodičského preukazu, ktorý mu bol predtým odobraný za iný priestupok.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipédia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články