Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Švédsky hokej smúti: Tragická smrť mladého talentovaného brankára

BRATISLAVA - Obrovský smútok zasiahol švédsky hokej.
Zdroj: modohockey.se
Zdieľajte:

Vo Švédsku smútia za mladým talentovaným brankárom. Podľa najčerstvejších informácií mal len 20-ročný Markus Olsson opustiť tento svet dobrovoľne.

Markus sa ešte v piatok zabával so svojimi spoluhráčmi v podniku blízko miesta činu. Následne sa rozhodol odísť a priateľom oznámil, že o jednej hodine už bude doma. Viac sa už ale nikomu neozval.

Prečítajte si aj: Nomináciu USA na svetový šampionát budú mať na starosti Guerin a Drury

Pátranie po švédskom talente sa skončilo najhorším možným scenárom. Potápači v nedeľu v popoludňajších hodinách vylovili bezvládne telo 20-ročného brankára v prístave švédskeho mesta Örnsköldsvik.

Olsson pôsobil dlhodobo v juniorke hokejového tímu MoDo, no posledné tri mesiace strávil na hosťovani v tíme HC Piteå. Nádejný hokejový brankár mal pred sebou veľkú budúcnosť. V minulosti bol členom reprezentačného tímu do osemnásť rokov na svetovom šampionáte.

"Žiadne superlatívy nedokážu vyjadriť Markusovu osobnosť. Bol to úžasný brankár, s ktorým sa veľmi dobre vychádzalo. Strávili sme spolu tri mesiace, mali sme kamarátsky vzťah. V tíme bol veľmi obľúbený," povedal pre švédsky portál aftonbladet.se tréner brankárov v Piteå, Jens Fredriksson.

V tú, piatkovú noc bola s Markusom i jeho priateľka, Emelie Westmanová. "Poznali sme sa dva roky. V osudný večer bol normálny. Pôsobil šťastne. Neskôr večer sme sa rozlúčili a on sa rozhodol ísť domov o niečo neskôr," cituje Westmanovú portál expressen.se.

Prečítajte si aj: Tréner Sutter a generálny manažér Lombardi v Los Angeles skončili, nahradia ich klubové legendy

Neskôr Emelie dostala správu od Markusových rodičov, či náhodou nie je Markus s ňou. Emelie okamžite vycítila, že sa niečo deje. Spolu s rodičmi obehali všetky nemocnice, no 20-ročný brankár sa nenachádzal ani v jednej. "Nevedeli sme, čo máme robiť," povedala.

Emelie stále nestrácala nádej a Markusovi každú hodinu posielala SMS správy. Dúfala, že sa ozve a všetko bude v poriadku. V nedeľu avšak skončilo pátranie. Priateĺka nádejného talentu ale ešte na druhý deň odoslala svojmu milému poslednú správu: "Napísala som mu všetko, čo by som s ním chcela zažiť, všetko to, čo by chcel zažiť aj on. Veľmi mi chýba. Viem, že už mi nikdy od neho nepríde odpoveď, no chcela som to urobiť," pokračovala Emelie.

Mladý hokejista žil hokejom a jeho snom bolo presadiť sa vo švédskej SHL či dokonca v NHL. "Markus bol vo všetkom pokorný, dokonca aj v hokeji. Netrápilo ho, či bude chytať v prvej divízii alebo v NHL. Chcel len hrať hokej. NHL alebo švédska SHL boli jeho snom. Medzi všetkými bol nesmierne populárny. Vždy si pre všetkých našiel čas. Nikto v živote pre mňa neznamenal viac. Bol to môj anjel strážny," dodala Emelie.

Smrť zasiahla i hráčov v zámorí

Sociálnu sieť zaplavilo množstvo odkazov pre Marcusa Olssona.

Linus Ullmark, talentovaný brankár Buffala Sabres, pôsobiaci na farme v Rochestri: "Neuveriteľne smutné správy o Markusovi. Úžasný mladý človek a priateľ nás žiaľ opustil príliš skoro. Odpočívaj v pokoji kamarát."

Adrian Kempe, útočník Los Angeles Kings: "Odpočívaj v pokoji Markus Olsson."

Smútok prežíva i bývalý hráč Vancouveru Canucks, Marcus Naslund. "Markusa mali všetci radi. Bol šťastný, pozitívny a obľúbený. Spĺňal všetky charakteristiky šťastného rodiča. Tento incident je však až príliš tragický, moje myšlienky sú s jeho rodinou," cituje Naslunda portál Sport Expressen.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, sport.sk

Diskusia

Podobné články